Ingredientai

Paskutinį skonio niuansą kepsninės patiekalams suteikia padažai. Jais galima apipilti kepamus produktus 3–4 kartus baigiant kepti arba pasiūlyti šalia patiekalo.

Gaminimo eiga

Fetos sūrio padažas

Reikės:
200 g susmulkinto fetos sūrio;
3 šaukštai susmulkintų čiobrelių;
4 šaukštai natūralaus jogurto;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Šaltmėčių padažas

Reikės:
200 ml natūralaus jogurto;
1 šaukštas susmulkintų šaltmėčių;
1 šaukštas skysto medaus;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Ridikėlių padažas

Reikės:
200 g stambiai sutarkuotų ridikėlių;
2 sugrūstos česnako skiltelės;
200 ml natūralaus jogurto;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Česnakinis padažas

Geriausias padažas mėgstantiems česnakus. Tinka tiek prie mėsos ar žuvies, tiek ir prie dešrelių.

Reikės:
500 g tepamo varškės sūrelio be priedų;
500 g natūralaus jogurto ar neriebios grietinės;
3–5 sugrūstos česnako skiltelės;
1 šaukštas cukraus;
žiupsnelis aromatinės druskos;
0,5–1 citrinos sultys;
susmulkintų krapų;
pagal skonį susmulkintų česnako laiškų;
šviežių agurkų;
svogūno laiškų.

Sumaišykite visus produktus. Prieskoninės žolelės ir agurkai turėtų būti smulkiai supjaustyti. Iki patiekdami laikykite šaltoje vietoje.

Grūdėtos varškės padažas

Reikės:
200 g grūdėtos varškės;
200 g grietinės;
3 česnako skiltelės;
šviežių arba džiovintų bazilikų;
1 šaukštas obuolių marmelado;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite padažui skirtus produktus. Patiekite prie keptos vištienos.

Greitas kepsnių padažas

Reikės:
3 šaukštai rūgščių uogų ar obuolių tyrės;
2 šaukštai barbekiu padažo;
2 šaukštai pomidorų padažo;
2 šaukšteliai garstyčių;
1 šaukštas vyno acto;
1 šaukštas Vusterio (Vorčesterio) padažo.

Produktus sumaišykite, uždenkite ir iki vartojimo laikykite šaltoje vietoje.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai