Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Riešutus sudėkite ant skardos ir pakepinkite 8–10 min. kepindami kelis kartus pamaišykite riešutus, kad šie apskrustų tolygiai. Sudėkite apkepintus riešutus ant virtuvinio rankšluosčio ir šiek tiek patrinkite, kad atsiskirtų tamsi odelė. Tada juos atvėsinkite ir stambiai sukapokite. Sūrį supjaustykite plonais gabalėliais daržovių pjaustykle.

Padažui nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite šaloto svogūną, sudėkite į dubenį. Įpilkite acto, įberkite druskos ir palikite 5 min. pastovėti. Supilkite alyvuogių aliejų, tada viską gerai suplakite.

Grybus stambiai supjaustykite. Šaloto svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 15 g sviesto. Sudėkite pusę grybų ir pusę čiobrelių, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite grybus 5 min., tada perdėkite juos į lėkštę.

Taip pat pakepinkite ir likusius grybus. Kai jie bus paruošti, sudėkite atgal į keptuvę pirmąją grybų porciją ir šaloto svogūnus. Viską pakepinkite 2 min.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles ir peletrūnus. Sumaišykite salotų lapus su žalumynais ir sudėkite į lėkštes. Ant salotų lapų sudėkite grybus.

Į keptuvę, kurioje kepinote grybus, supilkite ¾ padažo, šiek tiek pakaitinkite, kad padažas susimaišytų su ant keptuvės likusiu skysčiu. Įberkite pipirų ir, jei reikia, šiek tiek pasūdykite. Supilkite karštą padažą ant salotų ir viską išmaišykite. Pabarstykite salotas riešutais ir sūriu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai