Ingredientai
Briuselio kopūstai
600
g
Morkos
1
vnt.
Čili pipirai
1
vnt.
Citrinos
vnt.
Česnakai
4
skiltelės
Parmezano sūris
20
g
Druska
3
žiupsneliai
Juodieji malti pipirai
šaukštelis
Alyvuogių aliejus
345
ml
Kmynai
1
žiupsnelis
Porcijos: 4
Nuostabu - šį žodį dažniausiai kartoja restorano „La Storia" virtuvės šefas – su maistu mėgstantis eksperimentuoti vyriausiasis virėjas Arūnas Jonaitis, nusprendęs parodyti, kad per žiemos šventes galima pasigaminti ne tik tradicinių, bet ir, daugiausiai naudojant lietuviškus maisto produktus, įdomesnių, greitai paruošiamų, ir visą šeimą maloniai stebinančių patiekalų.
„Labai svarbu yra išlaikyti tradicijas ir jas puoselėti, perduoti močiučių receptus iš kartos į kartą. Tačiau kartais norisi artimuosius nustebinti, pradžiuginti ir pademonstruoti, kad galima pagaminti kažką naujo ir įdomaus, patiekalų, kurie taptų maloniu atradimu kiekvienam šeimos nariui“, - teigia A. Jonaitis.
Jis pagamins karštas Briuselio kopūstų salotas su parmezano sūriu.
Gaminimo eiga
Nuo Briuselio kopūstų nulupame pavytusius lapelius, pašaliname nešvarumus ir visus perpjauname per pusę.
Nulupame morką, ir smulkiname ją mažais gabaliukais ir tuomet kartu su Briuselio kopūstais viską sudedame į kepimo skardą. Pabarstome druskos, įspaudžiame citrinos sulčių, įdedame pasmulkintą česnaką ir smulkiai griežinėliais pjaustytą čili pipirą.
Pabaigai įberiame maltų pipirų, kmynų ir viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Daržoves sumaišome rankomis ir dedame į 200C karštumo orkaitę 25 minutėms.
Iškepusias daržoves sudedame į valgymui skirtą indą, užtarkuojame parmezano sūrio ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Atsiliepimai