Ingredientai

Miltai 2 šaukštai
Morkos 4 vnt.
Česnakai 3 skiltelės
Kmynai pagal skonį
Sultinys 500 ml
Druska pagal skonį
Porcijos: 4
Transilvanija – mįslinga žemė Rumunijoje, kadaise buvusi atskira kunigaikštystė, iš kurios kilo Steponas Batoras. Čia taip pat gimė, augo ir valdė Vladas Drakula. Anot Gineso rekordų knygos, Drakula yra išgalvotas personažas „ne žmogus“, apie kurį susukta daugiausia filmų pasaulyje. Tarp žmonių pirmauja Šerlokas Holmsas.

Gaminimo eiga

Gal tai reikėtų išnaudoti kokiai istorijai apie Batorą? Pavyzdžiui, „Steponas Batoras – Drakulos anūkas. Vilniaus vampyras“. Tegul istorikai vėliau narplioja šį netikėtą atradimą, o Lietuvą garsina ne tik iš mūsų šalies kildinamas žmogėdra Hanibalas Lekteris.

Transilvanijoje, kurioje gyvena ir rumunai, ir vengrai, įvyko dvi mįslingos istorijos. Pirmoji – mums dingo diena. Ne valanda, ne dvi – o visa diena. Ir jei tai būtų atsitikę man vienam – viskas gal būtų nuleista juokais, bet dienos pasigedome visi, dalyvavę „Šilko kelio“ ekspedicijoje.

Laikrodžiai rodė dieną, kurios dar neturėjo būti. Kad ir kaip skaičiavome – mums niekaip neatitiko data. Žiūrėjome į degalų sąskaitas – kokia mėnesio diena ten įrašyta? Vis tiek galai nesuėjo. Galų gale paskambinau žmonai į Lietuvą ir paklausiau: „Brangioji, kuri šiandien diena?“ Ką ji tada apie mus pagalvojo?

Tada su Martynu ir senuoju mersedesu „Pagieža“ kažkur nuklydome. Ilgai sukioję neaiškiais keliukais pasiklydome. Maža to – sugedo akseleratorius, kitaip tariant – variklis dirba, o į greičio pedalą nereaguoja.

Du garsūs meistrai Martynas ir Vytaras (vaikystėje kelis kartus pūtę dviračio padangą ir sutepę grandinę) ilgai žiūrėjo į variklį, kol čiupinėdami ir maigydami atrado paslaptingą svirtelę, kurią patraukus variklis atgydavo.

Prikabinome prie svirtelės ilgą gumą, nusitempėme ją į saloną ir tampydami vietoj greičio pedalo nuvažiavome apie šimtą kilometrų. Labai didžiavomės savo išradingumu. Ir tik vėliau pastebėjome, kad dar ir kardanas buvo pramuštas.

Drakula realiame gyvenime kovojo su turkais. Kaip ir mano bei daugelio vidutinio amžiaus rytų europiečių vaikystės herojus iš vengrų serialo kapitonas Tenkešas. Todėl nutariau šį paprastą guliašą pavadinti jo garbei.

Mėsą supjaustykite plonais gabaliukais, apibarstykite druska bei pipirais ir apvolioję miltuose apskrudinkite įkaitintame aliejuje.

Kitoje keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite morkas, kai pageltonuos – pomidorus savose sultyse, įberkite kmynų, druskos, pipirų, paprikos ir laurų lapus.

Daržoves ir mėsą sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir troškinkite virš silpnos ugnies apie valandą.

Patiekite su karštais makaronais arba bulvėmis.

Smaguris

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai