Ingredientai
Kalakutienos krūtinėlės filė
600
g
Medus
1
šaukštas
Garstyčios
1
šaukštas
Tarkuota apelsino žievelė
2
šaukštai
Apelsinų sultys
3
šaukštai
Imbieras maltas
2
šaukštai
Bulvės
450
g
Pastarnokai
350
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Pienas
2
šaukštai
Petražolės
sauja
Petražolės
4
šakelės
Apelsinai
1
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.
Kalakutienos filė supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.
Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.
Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles.
Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.
Atsiliepimai