Ingredientai

Kalakutienos krūtinėlės filė 600 g
Medus 1 šaukštas
Garstyčios 1 šaukštas
Tarkuota apelsino žievelė 2 šaukštai
Apelsinų sultys 3 šaukštai
Imbieras maltas 2 šaukštai
Bulvės 450 g
Pastarnokai 350 g
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Pienas 2 šaukštai
Petražolės sauja
Petražolės 4 šakelės
Apelsinai 1 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.

Kalakutienos filė supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.

Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.

Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles.

Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai