Ingredientai
Kalakutienos filė
400
g
Pievagrybiai
300
g
Sūris neriebus
100
g
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Miltai
1
šaukštas
Sviestas
1
šaukštas
Sultinys
50
ml
Grietinėlė
100
ml
Baltas sausas vynas
100
ml
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Citrinų sultys
2
šaukštai
Porcijos: 2
Keturios porcijos. Paruošimui prireiks maždaug valandos.
Gaminimo eiga
Supjaustykite kalakuto filė į keturias dalis, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus.
Pasiruoškite padažą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, jame išmaišykite miltus. Supilkite vyną, sultinį ir grietinėlę. Virkite padažą vandens vonelėje 10-15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir maišydami supilkite išplaktus trynius bei citrinų sultis.
Kalakutieną išdėliokite kepimo formoje. Ant jos sudėkite kubeliais supjaustytus pievagrybius. Viską užpilkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite patiekalą aliuminio folija. Kepkite 180 laipsnių karščio temperatūroje penkiolika minučių, tada nuimkite foliją ir dar pakepkite dešimt minučių.
Atsiliepimai