Ingredientai
Kalakutienos krūtinėlės filė pjausniai
4
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Sultinys
250
ml
Garstyčios
2
šaukšteliai
Pievagrybiai
100
g
Morkos
150
g
Aliejus
4
šaukštai
Smulkintos petražolės
1
žiupsnelis
Riebi varškė
200
g
Šoninės juostelės
8
vnt.
Cheresas
3
šaukštai
Grietinėlė
100
ml
Krakmolas
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mėsą pasūdome, pabarstome pipirais ir iš vienos pusės aptepame garstyčiomis.
Grybus ir morkas smulkiai supjaustome, apkepiname su 2 šaukštais sviesto. Po to pabarstome druska ir pipirais, pridedame petražolių ir varškės. Viską gerai išmaišome.
Paruoštą faršą dedame ant pjausnių. Viską susukame į suktinukus ir dar kiekvieną apsukame kiaulienos šonine ir sutvirtiname siūlu.
Paruoštus suktinukus apkepiname likusiame aliejuje. Supilame sultinį. Viską kepame apie 30 min., 200 C temperatūroje.
Sumaišome cheresą su grietinėle ir supilame į atsiradusį sultinį, paskui supilame ištirpintą vandenyje krakmolą, pagardiname prieskoniais.
Atsiliepimai