Ingredientai
Kalakutienos filė
600
g
Kiaulienos šoninė
400
g
Alyvuogių aliejus
2
šaukšteliai
Sviestas
2
šaukšteliai
Česnakai
3
skiltelės
petražolės
2
saujos
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Puikus kalakutienos ir šoninės derinys.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Kalakutienos filė supjaustykite maždaug 3 cm skersmens gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska, pipirais ir smulkintu česnaku, gerai sumaigykite. Supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį 20 min.
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.
Kalakutieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvyniokite kiekvieną gabaliuką šoninės juostele. Užmaukite suktinukus ant medinių iešmelių ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje iš abiejų pusių. Pabaikite kepti orkaitėje arba grilyje.
Atsiliepimai