Ingredientai
Pomidorai
20
vnt.
Saulėgrąžų aliejus
100
ml
Druska
1
šaukštelis
Cukrus
1
šaukštelis
Pipirai
0.5
šaukštelio
Česnakai
8
skiltelės
Raudonėliai
6
šaukšteliai
Taip išdžiovinti naminiai pomidorai bus tokie pat skanūs kaip ir pirktiniai džiovinti saulėje.
Gaminimo eiga
Perpjaukite pomidorus išilgai pusiau ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Ant kiekvienos puselės užlašinkite truputį saulėgrąžų aliejaus, pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais.
Užbarstykite smulkiai pjaustytų česnakų ir šviežių raudonėlių.
Dėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Sumažinkite temperatūrą iki 80-70 laipsnių ir kepkite dar 3-4 valandas.
Atvėsusius sudėkite į stiklainius ir užpilkite saulėgrąžų aliejumi, kad apsemtų.
Atsiliepimai