Šiam patiekalui labai svarbu aliejus. Jį reikia paruošti prieš 2 – 3 dienas. Aliejus būtinai turi pastovėti. Makaronams aliejaus reikia nedaug, bet jis gali stovėti ilgai, panaudosite jį kitiems patiekalams.

Gaminimo eiga

Iš anksto pasiruoškite aštrų aliejų. Papriką perpjaukite per pusę ir įdėkite į užsukamą butelį. Sėklų išimti nereikia. Supilkite aliejų ir 2 – 3 dienoms pastatykite kambario temperatūroje.

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10 min. Nupilkite vandenį, grybus stambiai supjaustykite.

Supjaustykite šitake grybus. Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aštraus aliejaus, 4 min. pakepkite visus grybus. Suberkite česnakus, svogūnų laiškus, cukrų, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Maišydami pakepkite 3 min. paskui uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.

Makaronus išvirkite, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Supilkite sezamų aliejų, išmaišykite.

Supilkite grybų padažą, išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai