Ingredientai
Morkos
500
g
Miltai
300
g
Grietinė riebi
4
šaukštai
Kiaušiniai
3
vnt.
Rudasis cukrus
1
stiklinė
Aliejus
3
šaukštai
Cinamonas
2
šaukšteliai
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Muskato riešutai
žiupsnelis
druska
žiupsnelis
Vanilinis cukrus
pakelis
Konservuoti ananasai
200
g
Maskarponės sūris
200
g
Sviestas
25
g
Cukraus pudra
130
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Laimo vaisių sultys
vnt.
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite ananasus.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Tada sudėkite grietinę, sviestą ir vanilinį cukrų.
Palaipsniui į masę suberkite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės.
Sudėkite morkas ir ananasus.
Įklokite į kepimo formą sviestinio popieriaus, sudėkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių. Paskui išimkite ir palikite atvėsti.
Kremui išplakite sūrį su sutrintu sviestu ir vanilės cukrumi. Maišydami suberkite cukraus pudrą, tarkuotą citrinos žievelę.
Išėmę atvėsusį morkų tortą iš formos, aptepkite viršų ir šonus kremu.
Atsiliepimai