Ingredientai
želatinos
2
lapeliai
braškių
10
vnt.
cukraus
1
v. š.
vanilinių zefyrų
500
g
IKI grietinėlės
300
ml
sausainių
200
g
Gaminimo eiga
1. Želatinos lapelį užmerkite į vandenį. Braškes sudėkite į indą, dėkite cukrų ir sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
2. Į prikaistuvį sudėkite zefyrus, 100 ml grietinėlės ir kaitinkite, kol zefyrai ištirps. Masę supilkite į indą, pilkite trintas braškes ir išmaišykite.
3. 200 ml grietinėlės supilkite į plakiklį ir plakite tol, kol grietinėlė pasidarys standi. Grietinėlę sudėkite į braškių ir zefyrų masę, dėkite želatinos lapelius ir viską gerai išmaišykite.
4. Į kepimo formą dėkite sausainius, užpilkite braškių bei zefyrų masę ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai