Ingredientai
Džiovintos datulės susmulkintos
2
stiklinės
Džiovintos slyvos susmulkintos
1
stiklinė
Džiovinti abrikosai susmulkinti
1
stiklinė
Pistacijos sumaltos
3
šaukštai
Šviesios razinos
1
stiklinė
Džiovintos spanguolės
1
stiklinė
Tarkuota apelsino žievelė
2
šaukšteliai
Apelsinų sultys
2
stiklinės
Gruzdinti migdolai
2
stiklinės
Migdolų esencija
1
šaukštelis
Sezamo sėklos
5
šaukštai
Aguonos
5
šaukštai
Porcijos: 20
Tinka prie arbatos. O gražiai supakuoti šie vaisių rutuliukai gali būti puiki dovana.
Gaminimo eiga
Datules, slyvas ir abrikosus smulkiai supjaustykite.
Į dubenį sudėkite datules, slyvas, abrikosus, razinas, spanguoles, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite apelsinų sultis. Išmaišykite ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.
Migdolus sumalkite ir suberkite į dubenį. Vaisius sumalkite mikseriu (blenderiu) iki lipnios masės. Suberkite migdolus, įlašinkite migdolų ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Į atskirus dubenėlius suberkite aguonas, sezamo sėklas ir smulkintas pistacijas. Iš vaisių masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką apvoliokite skirtingose sėklose. Sudėkite į sandarų indą ir padėkite šaltai.
Atsiliepimai