Ingredientai
žalių bulvių
10
vnt.
virtų bulvių
3
vnt.
norimo riebumo varškės
200
g
kiaušinis
1
vnt.
sviesto
20
g
grietinės
1
v. š.
Gaminimo eiga
1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite. Neišpilkite nusunkto skysčio – šiek tiek palaukite kol nusės krakmolas, skystį nupilkite, o krakmolą įmaišykite į tarkius.
2. Virtas bulves sutrinkite ir įmaišykite į bendrą masę, pasūdykite ir gerai išminkykite. Jei pasitaikys jaunesnės ar mažiau krakmolingos bulvės – įdėkite krakmolo daugiau.
3. Varškę sutrinkite, dėkite kiaušinį, sviestą, grietinę, druską ir pipirus bei smulkiai sukapotus mėtos lapelius.
4. Suformuokite cepelinus, virkite apie 20–25 minutes. Patiekite su liesu jogurtu arba imbieriniu spirgučių padažu.
Receptu dalijasi IKI.
Atsiliepimai