Ingredientai

Cukrus 1.5 šaukšto
Soda 0.5 šaukštelio
Druska 0.5 šaukštelio
Pienas 350 ml
Miltai 200 g
Augalinis aliejus 1 šaukštas
Augalinis aliejus 1 šaukštas
Morkos 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, druska ir soda. Įpilkite 200 ml pieno, suberkite miltus ir viską išmaišykite. Į tešlą po truputį supilkite likusį pieną ir aliejų. Iškepkite lietinius.

Apkepkite kepenėles aliejuje. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su kepenėlėmis. Viską kepkite dar 5 min. Kepenėles su daržovėmis sutrinkite maišytuvu, pridėkite sviesto, įberkite druskos ir pipirų.

Ant kepimo formos dugno paklokite du blynus. Dar du lietinius pasilikite viršui. Ant likusių blynų dėkite kepenėlių įdaro ir suvyniokite juos į vamzdelius. Susuktus blynus vieną šalia kito sudėkite į kepimo formą ir užpilkite kiaušinio plakiniu.

Užklokite likusiais dviem blynais. Torto viršų aptepkite grietinės ir pomidorų padažo mišiniu. Blynų tortą kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 20 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai