Ingredientai
česnako
2
skiltelės
datulinės paprikos
1
vnt.
ryžių acto
3
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
alyvuogių aliejaus
5
v. š.
vištienos petelių
400
g
vištienos blauzdelių
400
g
aštraus padažo
2
v. š.
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
kalendrų lapelių
1
saujelė
Aštrios vištienos padėklas pravers laukiant svečių ar tiesiog planuojant pietus. Bus patenkinti ir mėgstantieji šaltus užkandžius – vištiena yra išties gardi. Aštrios vištienos padėklą puoškite kalendros lapeliais.
Gaminimo eiga
* Česnaką ir datulinę papriką supjaustykite smulkiai. Sumaišykite su actu, druska, pipirais ir aliejumi.
* Į marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite ir marinuokite 30 min.
* Vištieną dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min.
* Iškeptą vištieną perdėkite į norimą indą ir apšlakstykite aštriu padažu. Apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais ir papuoškite kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai