Ingredientai
Petražolės
žiupsnelis
Krapai
žiupsnelis
Mėtos
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Rozmarinai
žiupsnelis
Citrinos
30
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Česnakai
50
g
Medus
100
g
Alyvuogių aliejus
100
g
Porcijos: 8
„Alyvuogės kaip Indija - arba mėgsti, arba nekenti“,- juokauja knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytaras Radzevičius ir siūlo išmėginti alyvuogių su užtaisu receptą.
Gaminimo eiga
Į švarų indą dedame juodas alyvuoges be kauliukų. Ten pat beriame smulkinus čiobrelius, rozmarinus, mėtų lapelius, krapus, tarkuotą citrinos žievelę, druską, juodus grūstus pipirus. Supilame alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinų sultis, sudedame medų. Viską gerai išmaišome ir patiekiame.
Atsiliepimai