Ingredientai

Miltai stiklinė
Kepimo milteliai 1 šaukštas
Druska šaukštelis
Grietinė stiklinė
Vanduo stiklinė
Migdolų esencija 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Aguonos stiklinė
Pienas stiklinė
Cukrus 1 stiklinė
Želatina 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Pieną užvirkite, nukelkite nuo viryklės ir suberkite aguonas. Po valandos, kai pienas atvės, o aguonos bus suminkštėjusios, įmuškite trynį, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską, cukrų ir gerai išplakite. Sukrėskite grietinė ir prieskonius, supilkite vandenį ir vėl gerai išplakite.

Atskirai išplakite iki standumo kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Tešlą padalinkite į 3 dalis ir iškepkite kiekvieną atskirai išardomoje kepimo formoje. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
Palikite atvėsti.

Želatiną išbrinkinkite, pakaitinkite, kad visiškai ištirptų.
Jogurtą išplakite išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Kai želatina truputį atvės, plona srovele pilkite ją į jogurtą, nuolat plakdami. Paruoštu jogurtiniu kremu pertepkite tortą, palikite šiek tiek viršui. Viršų papuoškite šokolado drožlėmis.

Padėkite šaltai. Kai kremas sustings, patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai