Ingredientai
Razinos
50
g
Grikių kruopos
1
stiklinė
Sviestas
1
šaukštas
Cukraus pudra
2
šaukštai
Džiovintos vyšnios
50
g
Varškė
400
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Druska
šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Grikių kruopas užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, sudėti sviestą ir virti uždengus 15 min. Kol verda grikiai, kiaušinius ištrinkite su cukrumi, sudėkite varškę.
Razinas ir vyšnias nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu. Po 5 min. vandenį nupilkite, nusausinkite, sumaišykite su varškės mase. Sudėkite grikius.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Paruoštą masę iškrėskite į apvalią silikoninę formą, suvilgytą šaltu vandeniu. Kepkite 30 min.
Iškeptą apkepą ištraukite iš orkaitės ir ataušinkite. Po to ant formos uždėję didelę lėkštę atsargiai apverskite. Nuimkite formą, supjaustykite ir patiekite.
Atsiliepimai