Ingredientai
Baklažanai
1
vnt.
Pomidorai
1
vnt.
Svogūnai
vnt.
Kalendros
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Citrinų sultys
1
šaukštas
Čili pipirai
gabaliukas
Porcijos: 2
Užtepėlės gali būti ne tik pirktinės, ne tik varškės, bet ir sveikesnės bei mažiau kaloringos - daržovių. Baklažano tekstūra puikiai tinka gaminti užtepams.
Gaminimo eiga
Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir kepame nuplautą baklažaną 30-40 min. Išėmę baklažaną, nulupame jo odą. Nuluptą baklažaną sutriname šakute ir paskaniname smulkiai pjaustytais pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendra (arba petražolėmis) ir citrinos sultimis.
Galima paskaninti ir čili pipiru. Puikiai dera su keptu varškės sūriu, ant naminės duonos ar pagardinti rytinę košę.
Skanaus linki recepto autorė – Valentina B.
Atsiliepimai