„Niekada negalvojau, kad universitete mokytis man gali sektis geriau nei mokykloje“

Dar besimokydama Vilniaus Adomo Mickevičiaus licėjuje, ir besirinkdama būsimas studijas, Karina galvojo apie tai, kad labiausiai norėtų padėti kitiems, nes pati labai domisi įvairiomis žmonių elgesio teorijomis bei jų prigimtimi, todėl norėjo pagilinti žinias labiausiai dominančioje srityje. Taip gimė mintis rinktis psichologijos studijas. Išgirdusi puikius atsiliepimus mergina pasirinko Mykolo Romerio universitetą. Čia ji ne tik susirado bendraminčių, bet ir pradėjo savanoriauti MRU Psichologinėje tarnyboje. Šiuo sprendimu, Karina neabejojo, nes jai labiausiai patinka tai, kad studijų metu daug dėmesio yra skiriama praktiniams užsiėmimams.

„Man be galo patinka psichologijos studijos MRU. Negalvojau, kad taip patiks studijuoti, – plačiai šypsojosi pasakodama Karina. – Daug gilinuosi savarankiškai, nes pasirinkau tokią studijų kryptį, kuri atitinka mano lūkesčius. Niekada negalvojau, kad universitete mokytis man gali sektis geriau nei mokykloje, nors ir joje mano rezultatai buvo išties geri – valstybinį rusų egzaminą išlaikiau puikiai ir gavau šimtą balų. Pati psichologijos studijų programa man daro labai gerą įspūdį, tačiau labiausiai domina psichologijos mokslo ir profesinės veiklos pagrindai. Džiaugiuosi, kad paskaitų bei seminarų metu daug diskutuojame, dėstytoja pristato mums labai įdomią medžiagą, kurią lengvai galima pritaikyti ir šiandieniniame gyvenime. Taip gilindamasi į šį studijų dalyką dar giliau, atrandu daugiau atsakymų į savo klausimus. Tad, kai anksčiau girdėdavau sakant, jog universitete studijuoti yra įdomu – netikėjau, bet kai dabar tenka pačiai tai patirti, manau, kad tai neįkainojama patirtis – gera studijuoti tai, kas patinka ir sekasi“.

Ateities planuose – pagalba jauniems žmonėms ir vaikų dienos centras

Anot, MRU studentės Karinos Makovskos, mokytis nėra labai sunku, jeigu viską atlieki sistemingai ir laiku. „Praeitis išmokė nedaryti visko per paskutinę naktį. Kai tai supratau, mokytis tapo žymiai lengviau. Didžiausias iššūkis – matematiniai statistiniai duomenys, jau mokykloje nemėgau matematikos, tačiau įdėjus daug darbo ir pastangų, pavyko įveikti šią savo baimę. Viduje tvirtai žinau, jog pavyks sėkmingai baigti studijas ir išpildyti savo norą – padėti jauniems žmonėms. Gyvenime teko sutikti daug žmonių, kuriems buvo reikalinga psichologinė pagalba, tačiau tuo metu jos suteikti negalėjau ir tai mane nuliūdindavo. Todėl ateityje tikiu, kad man pavyks tapti savo srities profesionale, kuri sugebės, ne tik organizuoti vasaros stovyklas moksleiviams, bet ir atidaryti dienos centrą vaikams, turintiems psichologinių problemų. Dar nežinau, ar pavyks pasiekti užsibrėžtų tikslų, bet tikiu savo jėgomis. O ir pasaulis pilnas blogų emocijų, tad norisi nors iš savo pusės įnešti daugiau šviesos ir prisidėti prie teigiamų pokyčių.“

MRU studentės Karinos patarimai absolventams

Būsimiems absolventams, besirenkantiems studijas, Karina pataria nepulti iš karto studijuoti, nežinant, kas tikrai patinka. Apgalvotas sprendimas gali sutaupyti ne tik „nervų“, laiko, bet ir pinigų. „Pati buvau padariusi tokią klaidą, nes nežinojau, ką noriu veikti gyvenime, todėl pasirinkau bet ką ir vėliau teko nutraukti studijas. Tad tikrai kviečiu būsimus studentus apsvarstyti, ar jų pasirinkta profesija jiems tikrai patinka. Taip pat pasiruoškite laisvei, kuri ateis po mokyklos, nes tuomet atsiranda daug pagundų, dėl kurių studijos nebus prioritetų sąraše. Įstojus, rekomenduoju mokytis sistemingai ir neatidėlioti visų darbų paskutinei nakčiai. Galiu pažadėti, kad tai žymiai palengvins jūsų mokymąsi ir leis pasiekti puikių rezultatų.“, - pasakoja mergina.

Sau ir dabartiniams bei būsimiems MRU studentams, K. Makovska linki atrasti save studijose, nepamiršti gyventi ir džiaugtis kiekviena diena siekiant užsibrėžtų tikslų. „Viskas šiame gyvenime priklauso nuo to, kaip jį interpretuojame. Mūsų baimės turi dideles akis, tačiau tikiu, kad kiekvienas, priklausomai nuo vidinės motyvacijos, sugebės pasiekti to, ko iš tiesų nori“, – tvirtai įsitikinusi būsima psichologė.