Mokėti už studijas bus galima dalimis

Šiemet Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai padidinus norminę studijų kainą, universitetas stojantiesiems per išankstinį priėmimą siūlys pasinaudoti lanksčiu mokėjimo už studijas grafiku. „Studijuojantys turės galimybę sumokėti už studijas ne visą sumą už semestrą iškart, bet dalimis pagal individualiai sudarytą planą. Mokėjimus semestro metu bus galima skaidyti į dvi ar net tris dalis“, - sako Mykolo Romerio universiteto Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovė Simona Laiconaitė.

Pagal naujausius 2019 m. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų karjeros valdymo informacinės sistemos, „Sodros“ ir Studentų registro duomenis, MRU yra Nr. 1 tarp didžiausių universitetų socialinių mokslų srityje, pagal bakalauro studijų absolventų vidutinį darbo užmokestį praėjus metams po studijų – todėl investuojantys čia į savo išsilavinimą, geriau konkuruoja darbo rinkoje.

Ši MRU studijų apmokėjimo tvarka leidžia suplanuoti ir dalimis sumokėti už studijas kiekvieną semestrą ir jau dirbantiems ir siekiantiems kokybiško išsilavinimo, ir dar tik planuojantiems savo sėkmingos karjeros pradžią.

Simona Laiconaitė

Galimybės studijuoti anglų kalba

Dėl pasaulinės pandemijos pastaraisiais metais sumažėjus galimybėms studijuoti užsienyje, vis daugiau lietuvių atranda studijų patrauklumą ir Lietuvoje, ypač kalbant apie studijų programas anglų kalba. „Mykolo Romerio universitetas suteikia išskirtines galimybes anglų kalba mokytis iš profesionalių dėstytojų, o studijos anglų kalba tarptautinėje aplinkoje leidžia geriau pasiruošti ir būti konkurencingu ne tik vietinėje, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje,“ - pažymi Mykolo Romerio universiteto Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovė Simona Laiconaitė.

Šiemet per išankstinį priėmimą universitetas siūlo 9 skirtingų studijų krypčių programas anglų kalba. Tai -„Finansų industrija“, „Globalus verslas ir modernioji rinkodara“, „Informatika ir skaitmeninis turinys“, „Skaitmeninė ekonomika“, „Turizmo vadyba ir paveldas“, „Dalykinė anglų ir kita užsienio kalba“, „Dalykinė anglų kalba ir Korėjos studijos (specializacija)“, „Komunikacija ir skaitmeninė rinkodara“, „Psichologija“.

„Mišrios“ studijos ir galimybė studijuoti ne tik Vilniuje, bet ir Kaune

Universitetas pristato ir naujas galimybes norintiems studijuoti ne tik Vilniuje. Šiemet Kaune planuojama vykdyti teisės krypties ištęstinių studijų programą „Teisė ir ikiteisminis procesas“.

Tarp universiteto išankstinio priėmimo naujienų – ir išskirtinės galimybės studijuoti LR VRM statutiniams pareigūnams, kurie gali rinktis teisės krypties ištęstines studijas ir Vilniuje, ir Kaune. Vilniuje LR VRM statutiniams pareigūnams siūloma studijų programa „Teisė ir policijos veikla”, o Kaune – „Teisė ir policijos veikla” ir „Teisė ir valstybės sienos apsauga”.

MRU studentai

S. Laiconaitės teigimu, per karantiną pasiteisino ir „mišrių“ studijų modelis, tad pasirinkus ištęstinę studijų formą apie 50 proc. užsiėmimų planuojama vykdyti nuotoliniu būdu, o negalintiems fiziškai atvykti į paskaitas bus sudaromos galimybės prisijunti prie tiesioginių užsiėmimų transliacijų.

Teikti dokumentus universitetui gali asmenys, jau įgiję vidurinį išsilavinimą iki 2020 metų (imtinai) ar turintys aukštosios mokyklos diplomą. Išankstiniame priėmime dalyvauti ypač patogu jau turintiems aukštojo išsilavinimo diplomą, kadangi konkursinis balas formuojamas ne iš brandos atestato, bet aukštosios mokyklos diplomo priede esančių dalykų įvertinimų. Vienas pagrindinių išankstinio priėmimo privalumų – stojantieji gali greičiau užsitikrinti vietą universitete ir nebedalyvauti bendrajame priėmime, kurio rezultatai paaiškėja tik rugpjūčio mėnesio viduryje.

Išankstinis priėmimas vyks iki gegužės 26 dienos.

Daugiau informacijos: www.mruni.eu