Gyvenimas mažame mieste nesutrukdė siekti svajonių

„Šilutės kraštas – mano gimtasis, čia aš užaugau, mokiausi, baigiau Vainuto ir Vydūno gimnazijas. Čia išryškėjo ir mano pirmieji pomėgiai bei aktyvi veikla – savanorystė ir pirmininkavimas Lietuvos moksleivių sąjungoje, tad renginių organizavimas, komunikavimas, viešų kalbų sakymas, renginių vedimas, projektų rašymas – buvo viena mėgstamiausių veiklų po pamokų“, - pasakoja mergina. Gabrielė pasakoja, kad tėvai nuolat ją palaikė ir skatino visur dalyvauti, veždavo į Šilutės miestą 30 km 2-4 kartus per savaitę.

„Taip pat ne tik aktyviai organizavau svarbias veiklas moksleiviams, bet ir mėgau šokti, vesti renginius, tad mokyklos veiklose manęs būdavo pilna. Tad kai reikėjo pildyti paraišką, kur norėčiau studijuoti, turėjau dvi kryptis – žurnalistiką bei komunikaciją, reklamų, internetinių verslų kūrimo kryptį“. Mergina sako, kad žurnalistika ją traukė jau seniai, tačiau ji suprato, jog komunikacija, reklama, internetinė prekyba yra tos sritys, kurios tik augs.

„Su mama pasitardamos kalbėjome apie šių dviejų krypčių privalumus ir trūkumus, kas bus po studijų. Šios sritys man abi labai patiko, tačiau supratau, kad reklamos, komunikacijos srityse man bus daugiau vietos kūrybai, laisvei, o kartu ir koja kojon žengsiu su technologijomis, kas yra neatsiejama dabarties ir ateities dalis. Šiuo metu, studijuodama skaitmeninę rinkodarą ir komunikaciją Mykolo Romerio universitete, domiuosi įvairiomis naujųjų medijų tendencijomis, elektroninių parduotuvių pokyčiais COVID-19 metu, privačių ir viešų įmonių komunikacija“, – apie savo studijų pasirinkimą pasakojo Gabrielė.

Anot MRU studentės, jai labiausiai patinka skaitmeninė rinkodaros ir komunikacijos studijų programos aktualumas, dėstytojai pateikia naujausią ir aktualiausią informaciją. „Pavyzdžiui, paskaitų metu aptariame kas pandemijos metu vyksta su internetine prekyba, reklama, dėstytojai nevengia siūlyti užduočių, kurios nėra lengvos, reikia daugiau padirbėti, tačiau yra įveikiamos ir padeda sužinoti daug naujų dalykų“, - pastebi Gabrielė. Mergina pripažįsta, kad nuotolinis mokymasis tiek techniškai, tiek emociškai yra nelengvas iššūkis ir studentams, ir dėstytojams, tačiau bendros veiklos, pertraukėlės, įvairios technologinės priemonės ir dėstytojų kūrybiškumas neleidžia nenuobodžiauti paskaitų metu.

Renkantis studijas, svarbu matyti, kas vyksta aplink visuomenėje, rinkoje ir bandyti nuspėti, kas gali būti aktualu po 5-10 metų

„Kaip ir minėjau, apsisprendžiau kur studijuoti kartu su artimu žmogumi – mama, tačiau ji manęs nevertė rinktis kažko, ko nenoriu, o kaip tik padėjo generuoti mintis ir atsakyti į svarbius klausimus. Tad pirmiausia, ką siūlyčiau padaryti abiturientams – išsirinkti tokias veiklas, kryptis, kurios patinka, vėliau nepamiršti ir veiklų, dalykų, kurie jiems sekasi. Taip pat labai svarbus aspektas – matyti, kas vyksta aplink visuomenėje, rinkoje, bandyti nuspėti, kas gali būti aktualu po 5-10 metų. Reiktų nevengti pasitarti su jums svarbiu žmogumi, galbūt jums tai padės apsispręsti, patars, o galbūt užduos vieną vienintelį klausimą, į kurį atsakius – viskas susidėlios į savas vietas. Tai turėtų padėti suvokti, link kur norite eiti“. Mergina pabrėžia, kad svarbu realistiškai įvertinti savo norus ir galimybes, susirinkti kuo daugiau informacijos apie studijas. „Atkreipkite dėmesį ir į studijų programos dalykus, dėstytojus, siūlomas veiklas universitete, nes čia ne tik mokysitės, bet ir augsite kaip asmenybės“, – būsimiems studentams linkėdama daug kantrybės ir stiprybės, pozityviai priimant iššūkius linki MRU studentė Gabrielė Vindžigelskytė.