Politikams, verslo ir profsąjungų atstovams, nevyriausybininkams tariantis dėl didesnio gynybos finansavimo, atsirado svetainė 4procentai.lt, kurioje renkami piliečių parašai. Raginama pasirašyti už 4 proc. BVP šalies gynybai.

„Gerai užkelti kartelę, nes dažniausiai būna taip, kad aukščiausio taško pasiekti nepavyksta, tai bent kažkur per vidurį susitarti, kad tai būtų apie 3 proc., būtų nuostabu. Bet čia yra du svarbūs dalykai.

Svarbiausia, kalbant apie gynybą, investicijas į gynybą ir saugumą, yra, kad tai būtų tvarus biudžetas. Jeigu du metus iš eilės mes skirsime 4 proc., o paskui 10 metų iš eilės vėl tai nesieks 1 ar 2 proc., tai nėra tvaru. Todėl geriau mažiau, bet tvarios investicijos, susitarimas, tvariai investuoti į pajėgumus, tvariai investuoti į gynybos pramonės auginimą.

Antras dalykas, taip pat yra labai svarbu efektyvumas, o kur mes tuos pinigus leidžiame. Ko gero, kartais su 3 proc. tu gali pasiekti didesnį efektyvumą negu su 4 proc., kada yra lėšos švaistomos“, – laidoje „Delfi diena“ komentavo M. Šešelgytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)