Datulės – saldumo bombos, turinčios labai daug naudos. Geležis, kalis, magnis, vitaminas B – visko rasite šiuose džiovintuose vaisiuose. Jos puikiai tiks ir kaip pridėtinio cukraus alternyva įvairiuose kokteiliuose, desertuose.

Toks braunis tiks ir mažinantiems pridėtinį cukrų savo mityboje, ir desertus gaminantiems be pieno produktų bei glitimo. Sveikesnė braunio versija gali būti ir puikus desertas Velykų stalui.

REIKĖS:

  • 250 g datulių,
  • 100 g makadamijų riešutų pastos (tiks ir kiti jūsų turimi riešutų miltai ar tiesiog riešutai sumalti kavamale),
  • 200 ml verdančio vandens,
  • 1 kiaušinio,
  • 70 ml augalinio pieno,
  • 100 ml kakavos,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 3 v.š. ryžių miltų,
  • saujelės juodo konditerinio šokolado (nebūtina).

GAMINIMAS:

  1. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir išplakite virtuviniu kombainu iki vientisos pastos.
  2. Įmaišykite kitus ingredientus, išskyrus šokoladą.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių (naudota 16 cm skersmens).
  4. Atvėsusį pyragą aptepkite išlydytu juoduoju šokoladu ir, jei norisi, papuoškite sėklomis (galima pabarstyti ir tiesiog mišiniu duonai: saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis, linų sėmenimis).

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją