Facebook grupės „Meilė maistui“ įkūrėja, gaminimo entuziastė Rosita dalinasi itin paprastu, nebrangiu ir gardžiu pynelių receptu. Reikės:

  • 2 pakelių sluoksniuotos tešlos
  • ~200 g šokolado užtepėlės (galite naudoti džemą, riešutų sviestą) ar daryti pikantiškus (kumpiu, sūriu)
  • Kiaušinio aptepimui
  • Graikiškų riešutų (apibarstymui)

Rositos Ivanovos nuotr.

Paruošimas:

  • Išvyniojam pirmą sluoksniuotos tešlos pakelį. Su šaukto pagalbą tepame šokolado užtepėlę, paskleidžiam per visą tešlą.
  • Tada ant viršaus dedame antrą tešlos sluoksnį, gražiai prispaudžiame.
  • Su peiliu supjaustome gautą šokoladinę tešlą juostelėmis, kaip norite ar platesnius ar ne.
  • Susukame į gražias „spirales“ ir delne susukame į rutuliukus.
  • Dedame ant kepimo popieriaus paruoštos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir užberiame smulkintus graikiškus riešutus.
  • Kepame 180°C–200°C apie 15–20 min. kol gražiai apskrus.
  • Ištraukiame ir atvėsiname. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją