Kiaušinių lupimo būdas šaukštu

Pirmiausia bakstelėkite platesnį kiaušinio pagrindą į stalą ir nulupkite maždaug ketvirčio dydžio lukštą. Tada įkiškite arbatinio šaukštelio galiuką į angą, tarp lukšto ir kiaušinio, ir sukite šaukštą aplink kiaušinį, apversdami jį žemyn ir aplink kiaušinį, kol lukštas išsiims pilnai.

Tinklaraščio autorė pasidalino, jog šis būdas pusę laiko veikė gana gerai (tai reiškia, kad neįsipjovė į kiaušinį), bet atrodo, kad tai nėra pats geriausias būdas: „ypač palyginus su kitais mano išbandytais metodais“.

Kiaušinių lupimo būdas pučiant

Pirmiausia bakstelėkite apatinį kiaušinio galą ir pašalinkite ketvirčio dydžio lukšto gabalėlį, tada bakstelėkite kiaušinio viršų ir nulupkite cento dydžio lukšto gabalėlį. Tada suimkite ranką aplink kiaušinį, pritraukite jį prie burnos ir stipriai pūskite, kol kiaušinis iššoks.

„Žinoma, tai linksmas triukas vakarėliui, ir manau, kad parodysiu jį savo dukterėčioms ir sūnėnams, bet tai tiesiog nepraktiška. Ir jūs turite pridėti burną prie kiaušinio ir pūsti į jį. Tai tiesiog sukelia per daug kontakto su maistu, kurį vėliau pateiksime kitiems žmonėms“, – dalinosi autorė.

Kiaušinių lupimo būdas: laikykite vandenyje

Šis būdas reikalauja visiškai panardinti virtus kiaušinius (atšaldytus iki kambario temperatūros) į šaltą vandenį ir laikyti šaldytuve maždaug vieną valandą ir iki trijų ar keturių dienų prieš nulupant. Manoma, kad „šalti kiaušiniai lengvai nusilupa, nes kiaušinių baltymai susitraukia nuo lukšto“.

Kiaušinių lupimas

„Jei niekur neskubate, o šaldytuve turite vietos indui su vandeniu ir kiaušiniais, šis būdas tinka. Tačiau, kaip supratau išbandydama kitus šiuos metodus, vienos valandos (ar ilgiau) mirkymas tikrai nėra būtinas. O man laikyti vandens pripildytą dubenį su kiaušiniais gali būti nesaugu“, – rašo tinklaraštininkė.

Kiaušinių lupimo būdas traiškant ir ridenant per stalą

Bakstelėkite kiaušinį į stalą, tada ridenkite jį per paviršių, švelniai spausdami delnu. Dėl to ant lukšto susidaro daug mažų lūžių, kuriuos vėliau nulupsite nuo kiaušinio.

„Man patinka šis metodas dėl jo lengvumo. Tam nereikia nieko, išskyrus stalo ir rankų. Tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau nei kai kurie kiti metodai, bet tik kelias sekundes“, – savo mintimis dalinosi tinklaraštininkė.

Kiaušinių lupimo būdas nulupant po vandeniu

Šiuo būdu galima lupti tik po vieną kiaušinį, panardinkite jį į dubenį po vandeniu. Tada sudaužkite jį į dubens dugną arba šoną ir po vandeniu nulupkite lukštą.

„Lengvai nulupau kiaušinius šiuo metodu, norėjau atkreipti dėmesį į du dalykus. Pirma, jaučiu, kad čia veikiančios savybės yra panašios į tą magiją, kuri nutinka nulupus kiaušinį po tekančiu vandeniu. Bet aš nemėgstu, kad vanduo bėgtų, nes tokiu būdu jis eikvojasi, kol aš permušu kiekvieną kiaušinį. Šis metodas tinka santykinai nedideliam vandens kiekiui. Antra, nuluptus kiaušinius dažnai greitai nuplaunu, kad pašalinčiau likusius lukšto ir (arba) membranos fragmentus, ir šis metodas to nebereikalauja. Kiekvienas kiaušinis automatiškai patenka į vonią“, – dalinosi tinklaraštininkė

Ji priduria, kad geriausias nulupimo būdas – nulupimas po vandeniu, tačiau buvo ir kitų metodų, kurie taip pat veikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)