Jeigu jūsų šeimos albume yra bent viena tėvų ar senelių nuotrauka iš Druskininkų, tai labai tikėtina, kad joje atpažinsite 1962 m. pastatytą „Ratnyčėlės“ skulptūrą arba lenktą tiltelį per Ratnyčią. Todėl prieš metus, švelnėjant pandemijos ribojimams, į kurortą sugrįžę poilsiautojai jautėsi nusivylę, neradę nei skulptūros, nei tiltelio, tik aukštas tvoras ir draudžiančius vaikščioti po statybų aikštelę įspėjimus. Nors tuomet Druskininkų savivaldybė skelbė, kad tiltelio rekonstrukcija bus baigta dar tais pačiais metais, darbai užsitęsė iki šiol. Tačiau tilteliu jau galima vaikščioti, o „Ratnyčėlė“ grįžo ant sutvirtinto savo postamento.

Druskininkų lenktas tiltelis

„Nesuprantu, čia kai kur dar kabo užrašai „Vaikščioti draudžiama“, bet tvoros jau atvertos, žmonės eina. Tai ir aš atėjau, nes ši vieta man daug reiškia. Čia prieš tris dešimtmečius vyras man pasipiršo, paskui kasmet grįždavome į Druskininkus ir būtinai čia pastovėti ateidavom“, – pasakojo kaunietė Vilma Vasiliauskienė.

Druskininkų lenktas tiltelis

Per metus buvo iš pagrindų atnaujintas lenktasis tiltelis, išlaikant originalią jo formą, o dabar jo prieigose esantys siauri pandusai keičiami į plačius nuolydžius, klojamos naujos, prie aplinkos derančios trinkelės, atnaujinamas apšvietimas. 571 tūkst. eurų vertės projekte numatyta suformuoti naujus gėlynus, sutvarkyti Ratnyčios upės šlaitus.

„Kalbame ne apie paprastą zoną, o apie kompleksą, kuris įrašytas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, todėl procesai užtruko“, – teigė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Druskininkų lenktas tiltelis

Druskininkiečiams kasdien matomos grožybės rūpi mažiau, negu kurorto svečiams, bet kalbinti praeiviai džiaugėsi, kad vėl gali pasiekti miesto centrą per tiltelį trumpiausiu keliu.

„Buvo baisiai nepatogu, kai reikėjo eiti net iki Čiurlionio gatvės. Aš čia netoli, prie „Saulutės“ sanatorijos gyvenu, tai man artimiausias kelias visada buvo per lenktą tiltelį. Dabar gražiau, buvo jau visai nutriušęs, atramų tinkas skilinėjo. Pamatysit, bus gražu, kai visi darbai baigsis ir pakrantė sužaliuos. Mane vaikystėje čia tėvai atsivedė pirmą kartą nusifotografuoti. Prie skulptūros tada nuolat dirbo fotografas, dabar jau miręs. Išsaugojau tą nuotrauką“, – pasakojo druskininkietis Rolandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)