Taip pat Mišios su tikinčiaisiais laikinai nevyks Vilniaus arkivyskupijai priklausančiose Širvintų rajone esančiose Alionių bažnyčioje bei Bartkuškio ir Šiaulių koplyčiose (Šiaulių kaime).

Šv. Mišios nedalyvaujant tikintiesiems šiose Vilniaus arkivyskupijos savivaldybėse vyks iki Velykų antrosios dienos (balandžio 5 d.) imtinai.

„Ir man skaudu, kad didelė dalis mūsų vyskupijos tikinčiųjų vėl šv. Velykas turės švęsti ne su tikinčiųjų bendruomene. Kviečiu vis tiek neapleisti Mišių – junkimės į bendrą maldą stebėdami transliacijas internetu, per televiziją ar klausydami radijo.

Labai prašau kiekvieną iš Jūsų – ateikite į savo parapijas privačiai maldai, atlikite išpažintį ar susitarkite dėl dvasinio pokalbio su kunigu, priimkite Švenčiausiąjį Sakramentą. Kunigai Jūsų laukia. Bažnyčios – atviros.

Ateidami stenkimės išlaikyti atstumus, laikytis čiaudėjimo higienos, dažnai plauti rankas, dėvėti patalpose kaukes, o jei jaučiame bent menkiausius peršalimo simptomus – likime namie“, – ragino Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

O kaip kitose šalies vyskupijose?

Telšių vyskupijos kurijos kancleris, kunigas Haroldas Šneideraitis teigė, kad pamaldos vyks laikantis visų saugos reikalavimų.

„Telšių vyskupijos teritorijoje esančiose savivaldybėse pandemijos situacija yra žymiai geresnė, negu Rytinėje Lietuvos dalyje, todėl pamaldos vyks laikantis visų saugos reikalavimų“, – teigė H. Šneideraitis.

Šiaulių vyskupijos kurijos kancleris, kunigas Rimantas Žaromskis taip pat patvirtino, kad Šiaulių vyskupijos bažnyčiose Šv. Mišios bus aukojamos, nes COVID-19 susirgimų skaičius Šiaulių apskrityje yra mažesnis negu sostinėje.

Panevėžio vyskupijos kurijos bažnyčiose pamaldos numatomos be Velykų procesijos ir laikantis kitų atsargumo priemonių: privalomos apsauginės kaukės, saugūs atstumai tarp žmonių ar šeimų.

Vilkaviškio vyskupijos Kurijos kancleris, kunigas Linas Baltrušaitis teigė, kad šios vyskupijos patys parapijų klebonai sprendžia kaip organizuoti Šv. Velykų liturgiją.

„Kadangi Vilkaviškio vyskupijoje esančiuose regionuose labai skirtinga pandeminė būklė, parapijų klebonai, atsižvelgdami į tos vietovės situaciją ir laikantis įmanomų atsargumo priemonių bei rekomendacijų, sprendžia kaip organizuoti Šv. Velykų liturgiją.

Taip pat tikintiesiems rekomenduojame pasinaudoti televizijos, radijo ir internetinių transliacijų galimybe, kad Kristaus Prisikėlimo žinia pasiektų visų namus. Nors situacija mūsų krašte nėra labai gera, bet visiems linkime džiugiai ir su viltimi pasitikti Šv. Velykas“, – teigė kunigas Linas Baltrušaitis.

Analogiška situacija Kaišiadorių vyskupijoje, kur palikta teisė spręsti patiems klebonams dėl Velykų Šv. Mišių.

„Kaišiadorių vyskupija, nors pati mažiausia Lietuvoje, yra nusidriekusi per daugelį šalies savivaldybių. Jose padėtis dėl koronaviruso yra skirtinga ir nuolat kintanti.

Todėl Kaišiadorių vyskupas nėra viešai uždraudęs švęsti Velykų mišias su žmonėmis. Palikta teisė spręsti patiems klebonams, atsižvelgiant į vietos savivaldybėse esančią padėti dėl pandemijos“, – teigė Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras, kunigas R. Bičkauskas.

Kauno arkivyskupijos pamaldos – „Delfi“ portale ir televizijoje

„Šiemet, deja, švęsdami Velykas, ir vėl turėsime atsižvelgti į esamą karantino situaciją, tikinčiųjų skaičiaus ribojimus, tad rengiamos pamaldų transliacijos, kurias kviesime stebėti arkivyskupijos bei „Delfi“ kanalais“, – informuoja Kauno arkivyskupija.

Visą Didįjį šeštadienį (balandžio 3 d.) arkikatedroje nuo 8 iki 20 val. kunigai bus pasirengę patarnauti žmonėms, kurie norės atlikti velykinę išpažintį. Šiomis dienomis Kaune tarnaujantys dvasininkai rytais 9 val. arkikatedroje drauge melsis Valandų liturgijos Rytmetinę maldą.

Velyknaktis Didįjį šeštadienį arkikatedroje su džiaugsminguoju ALELIUJA bus švenčiamas nuo 20 val. (tiesioginės transliacijos arkivyskupijos YouTube bei FB ir DELFI TV).

Šventų Velykų sekmadienio (balandžio 4 d.) iškilmingą Eucharistiją, kuriai vadovaus Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, 11 valandą kviečiame švęsti per transliaciją iš Kristaus Prisikėlimo bazilikos (tiesioginės transliacijos arkivyskupijos YouTube bei FB ir DELFI TV).

Šventų Velykų ryto ir dienos pamaldos arkikatedroje – įprastu sekmadieniui laiku: 8, 10.30, 12, 13.30 ir 18 val.

Velykų antrosios dienos (balandžio 5 d.) Eucharistija iš Kauno arkikatedros 12 val. (tiesioginės transliacijos arkivyskupijos YouTube bei FB ir DELFI TV).

Vilniaus evangelikų liuteronų ir reformatų bažnyčiose tikintieji nesirinks

Per Velykas tikintieji nesirinks ir Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje. Pamaldose dalyvaus tik jas aptarnaujantys asmenys, o tikintieji sekmadienį 10 val. kviečiami stebėti tiesioginę pamaldų transliaciją.

Kaip skelbiama Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios svetainėje, sekmadienį nevyks ir tradicinės 7 val. ir 11 val. pamaldos. Antrą Velykų dieną, pirmadienį pamaldos bažnyčioje bus laikomos nuo 11 val.

Informacija apie pamaldų nuotolines transliacijas bus skelbiama Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ir Lietuvos evangelikų liuteronų Bažnyčios feisbuko puslapiuose.

www.welovelithuania.com nuotr.

Vilniaus reformų bažnyčioje Velykų pamaldos sekmadienį vyks, tačiau kaip informavo šios bažnyčios Seniūnų Tarybos pirmininkas Giedrius Vaitiekūnas, tikintieji kviečiami stebėti pamaldas internete bažnyčios feisbuko puslapyje.

„Pamaldos vyks, bažnyčia nebus užrakinta, tačiau kviečiame saugiai melstis namuose stebint tiesioginę transliaciją“, – siūlė G. Vaitiekūnas. Bažnyčios svetainėje taip pat informuojama, kad sekmadienį mišios vyks 11 val. Norintys jose dalyvauti kviečiami registruotis paskambinant ar parašant el. laišką bažnyčios nurodytais kontaktais.

Šv. Velykų metu Šv. Mišias tiesiogiai galėsite stebėti tiek portale „Delfi“, tiek „Delfi TV“ televizijoje:

  • 04.03 d. 20.00 DIDYSIS ŠEŠTADIENIS. Velyknakčio vigilija iš Kauno arkikatedros bazilikos
  • 04.04 d. 11.00 Šventų VELYKŲ sekmadienis. Iškilmingos Šv. Mišios iš Kristaus Prisikėlimo bazilikos
  • 04.05 d. 12.00 Šv. VELYKŲ antroji diena. Šv. Mišios iš Kauno arkikatedros bazilikos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)