Tegul kiaušinių dažymas tampa smagiu nuotykiu. O kiaušiniams tapti šventiškiems padės:

Mėlynasis kopūstas

Sutarkuokite kopūstą, suberkite į puodą, užpilkite vandens ir pagal kiekį įpilkite bent du šaukštus acto. Virkite apie 15 minučių, kol skystis nusidažys atitinkama spalva. Tuomet skystį supilkite į sandarų indą ir įdėkite į jį virtus kiaušinius. Palikite per naktį, kad įgautų sodrią spalvą.

Ciberžolė

2-3 arbatinius šaukštelius maltos ciberžolės užpilkite karštu vandeniu ir įpilkite šaukštą acto. Išmaišykite ir palikite pastovėti. Į šiltą skystį įdėkite virtus kiaušinius ir palikite šaldytuve per naktį.

Burokėliai

Burokėlius nulupkite ir supjaustykite, užpilkite karšto vandens ir įdėkite kiaušinius, kad jie būtų visiškai apsemti. Tuomet įpilkite acto ir virkite apie 20 minučių. Tada šaukštu atsargiai išimkite kiaušinius ir palikite juos išdžiūti ant virtuvinio popieriaus. Jei norite, kad kiaušiniai būtų blizgūs, įtrinkite juos aliejumi ar riebalais.

Šilauogės

Jeigu norite metalo spalvos kiaušinių, jums reikės keturių puodelių vandens ir keturių puodelių šaldytų šilauogių. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės, palaukite, kol ji taps kambario temperatūros ir joje palikite virtus kiaušinius per naktį.

Raudonas vynas

Virtus kiaušinius (jei norite intensyvesnės spalvos, naudokite kiaušinius rudu lukštu) sudėkite į puodą. Užpilkite saldžiu raudonu vynu ir palikite per naktį. Šventinį rytą galėsite mėgautis kosminėmis dulkėmis papuoštais, tamsiai violetinės spalvos blizgančiais kiaušiniais. Kitas būdas: pripildykite puodą raudonu vynu ir jame išvirkite kiaušinius. Palikite kiaušinius raudoname vyne 12 valandų, tuomet ištraukite kiaušinius iš puodo ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Labai svarbu jų nenuvalyti ir nepatepti aliejumi. Palaukite, kol jie nudžius ir sublizgės kristalais.

Mėlynės

Į puodą supilkite mėlynių uogienę, sudėkite kiaušinius ir užpilkite vandeniu. Virkite apie 10-12 minučių. Kai išvirs, nukelkite nuo ugnies ir palaikykite dar 5 minutes. Tuomet išimkite kiaušinius ir padėkite ant servetėlės. Jeigu norisi tolygios spalvos, nelieskite kiaušinių iki kol jie atvės. Jeigu kiaušinių norite blizgių, nudžiuvus patepkite juos aliejumi.

Juodoji arbata

Užplikykite juodosios arbatos. Įpilkite 2 šaukštelius acto ir įdėkite išvirusius kiaušinius. Palikite per naktį.

Ryžiai

Į plastikinį indelį įberkite kelias saujas nevirtų ryžių ir įlašinkite mėgstamą maistinių dažų spalvą. Įpilkite šiek tiek acto ir išmaišykite. Įdėkite į maišelį baltos spalvos virtą kiaušinį ir gerai jį išvoliokite. Išimkite kiaušinį, apvalykite sausa servetėle, kad nebeliktų prilipusių ryžių ir spalvingi kiaušiniai papuoš jūsų Velykų stalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)