Velykoms besiruošiantiems Delfi TV žiūrovams tikrai verta pažiūrėti naują laidą „Sveikai ir laimingai“, kurioje laidos svečiai – biomedicinos mokslų daktarė, virtuvės šefas ir dekoratorė – pasakojo, į ką atkreipti dėmesį renkantis kiaušinius, kaip paruošti ne tik skanius, bet ir sveikus patiekalus bei kaip papuošti šventinį Velykų stalą.

„Tendencija sveikiau maitintis ir rinktis sveikesnes maisto produktų alternatyvas pastaruoju metu tikrai pastebima. Puiku, kad apie tai vis daugiau kalbama žiniasklaidoje ir televizijos laidose, naudinga informacija dažniau dalinasi ir patys medikai, kuriamos viešosios kampanijos, – sako laidos „Sveikai ir laimingai“ vedėja Aistė Švetkauskaitė. – Svarbiausia, kad sveikas maistas būtų ir skanus maistas. Juk kai kurie vis dar įsivaizduoja, kad sveikas maistas – tai mažos porcijos ir salotų lapai.“

Lietuviai nuo senų laikų pratę sėsti prie gausaus vaišių stalo. Velykos – ne išimtis, juk dažno namuose vien velykiniais margučiais tikrai neapsieinama: ant stalo puikuojasi riebokos mišrainės ir užkandžiai, garuoja karštieji patiekalai. Norisi visko paragauti, bet ką daryti, kad sočiai ir skaniai pavalgę nesijaustume apsunkę?

„Velykos – pavasario šventė, tad maisto racioną reikėtų praturtinti šviežiomis salotomis, daugiau ląstelienos turinčiais maisto produktais, rinktis sveikesnes kai kurių patiekalų alternatyvas, – pataria Aistė Švetkauskaitė. – Kitas dalykas – saikas. Šaukštas vieno patiekalo, šaukštas kito ir net nepajaučiate, kiek iš tiesų suvalgote sėdėdami prie šventinio stalo. Tad viską, ko norėtumėte paragauti, įsidėkite į lėkštę vienu kartu. Vizualiai matydami bendrą maisto kiekį suvalgysite mažiau.“

O ką daryti su majonezu, kuriuo gardiname ne tik velykinius kiaušinius, bet ir kitus patiekalus? Naujos Delfi TV laidos „Sveikai ir laimingai“ vedėja siūlo nebijoti eksperimentuoti ir namuose pasigaminti saulėgrąžų arba avokadų majonezą, puikiai tiksiančius ne tik kiaušiniams pagardinti.

„Pasigaminti saulėgrąžų majonezą visai nesudėtinga: iki vientisos masės sumalkite saulėgrąžas, įpilkite vandens, įspauskite citrinų sulčių ir įberkite druskos bei jums patinkančių prieskonių, – sveiku saulėgrąžų majonezo receptu dalinasi Aistė Švetkauskaitė. – Labai skanų ir įvairiems patiekalams tinkantį majonezą galite pasigaminti ir iš avokado. Sutrinkite 30 gramų mirkytų kedro riešutų ir didesnį prinokusį avokadą, išspauskite skiltelę česnako ir sultis iš laimo puselės, įtarkuokite šiek tiek imbiero šaknies, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus tyro alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Sveikas ir skanus majonezas tiks ir salotoms, ir velykiniams kiaušiniams pagardinti.“

Daugiau naudingų patarimų pamatysite ir išgirsite kiekvieną sekmadienį 15:00 val. Delfi TV kanale rodomoje laidoje „Sveikai ir laimingai“.

Delfi TV – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)