Tiesa, margučiai šiais metais jau nestatomi įprastoje vietoje – J. Basanavičiaus gatvėje. Jie pabiro po visą Palangą, tad norėdami pamatyti pajūrio gyventojai ir miesto svečiai juos ras visame mieste. Atkakliausi „kiaušiniautojai“ dar galės varžytis ir dėl prizo, tačiau reikės surasti visus kiaušinius ir prie jų esančias užduotis.

Originalios mintys gimė Palangos kultūros ir jaunimo centre.

„Norėjome suburti verslą, švietimo skyrių ir renginius, pramogas. Vaikai aktyviai įsitraukė, gavome iš mokyklų atrinktus 35 piešinius, komisija atrinko 10, kurie gražiai atrodytų ant kiaušinių. Deja, perpiešus margučių teko laukti metus“, – pasakoja Palangos kultūros ir jaunimo centro darbuotoja Ringailė Juozapavičiūtė.

Kartu su projektu dirbantis Tautvydas Lubys neslepia, kad šių metų margučiai išties išskirtiniai ir labai laukti, mat jie jau turėjo puošti Palangą praėjusiais metais. Deja, pandemija atėmė tokią galimybę.

„Kiaušiniai buvo užkonservuoti, jie laukė visus metus. Saugojome tamsoje, kad neišbluktų spalva. Dar praėjusiais metais su šiais margučiais darėme fotosesiją prie jūros. Man asmeniškai širdis džiaugiasi, kai matau tuos darbus, vaikai tikrai originaliai piešia pasakas. Prie margučių bus kortelės, bus pridėtas ir originalus piešinys, nurodytas darbo autorius“, – sako T. Lubys.

R. Juozapavičiūtė prideda, kad Palangos 100-mečio margučiai bus išbarstyti ir pušynuose, ir namų kiemuose, ir Meilės alėjoje, tad jų reikės paieškoti, na, o atidžiausi „kiaušiniautojai“ dar dalyvaus ir žaidime.

Visus margučius rasti galima pasitelkus žemėlapį arba mobiliąją programėlę „Walk15“.

„Tie, kurie nori visus surasti, naudosis programėle, kurioje nurodytas maršrutas. Prie kiekvieno kiaušinio tarp eglišakių žmonės matys kaspinėlį, ant jo bus užrašytas žodis. Surinkus visus žodžius išeis ištrauka iš eilėraščio. Ją perskaitęs ir išsiaiškinęs, kas eilėraščio autorius, žmogus turi nusifotografuoti prie mėgstamiausio margučio ir atsiųsti mums. Išrinksime laimėtoją ir jis bus apdovanotas. Šis žaidimas – paskatinimas pažinti Palangą; maršrutą rinkome taip, kad galėtų pasivaikščioti visa šeima. Dažniausiai žmonės dabar būna prie ekranų, o čia yra kvietimas pasivaikščioti“, – sako R. Juozapavičiūtė.

Vaikų piešinius ant milžiniškų margučių perkėlęs dailininkas Gintaras Lapas teigia, kad buvo labai sunku atrinkti, kokie darbai papuoš Palangą.

„Komisijoje rinkome, kad darbai būtų kuo skirtingesni: vienas – labiau grafiškas, kitas –daugiau tapybiškas. Yra visokiausių stilių ir įvairiausių spalvinių sprendimų. Daug šiuolaikinių variantų, ko mes nė nebūtume sugalvoję. Pavyzdžiui, pasakoje „Jūratė ir Kastytis“, nupieštas Kastytis ant banglentės. Tokių interpretacijų nemažai, vaikai kitaip įsivaizduoja pasakas nei mes, juos senovė jau ne taip liečia, jie žiūri per šiuolaikinę prizmę. Palangoje auga nemažai menininkų“, – dalijasi G. Lapas.

Ant dviejų metrų margučių vaikų darbus perkėlęs dailininkas dirbo keletą mėnesių. Išvysti vaikų darbus ant Šimtmečio margučių bus galima nuo kovo 27 d. iki balandžio 11 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)