Panardinkite kiaušinį į vandenį

Į aukštą stiklinę įpilkite vandens ir panardinkite į ją kiaušinį. Jei jis nugrimzta ir guli horizontaliai apačioje, kiaušinis yra šviežias ir puikiai tinka vartoti. Jei kiaušinis plūduriuoja šiek tiek vertikaliai ir pakrypsta pusiaukelėje, jis nėra toks šviežias, bet tinka kiaušinienei ir omletams. Jei kiaušinis plūduriuoja paviršiuje, tai yra pasenęs kiaušinis, kurio vartoti nerekomenduojama.

Sudaužykite kiaušinį ir apžiūrėkite

Sudaužykite kiaušinį iš išpilkite jo turinį ant lėkštės. Pirmiausia patikrinkite trynį. Šviežio kiaušinio trynys bus putlus ir laikysis ant baltymo. Pasenęs kiaušinio trynys bus plokščias, suglebęs.

Tuomet apžiūrėkite baltymo formą. Jei kiaušinis šviežias, baltymas bus švarus, skaidrus, drebučių tirštumo, neturės svetimkūnių, išlaikys savo formą apibrėžtu vidiniu žiedu. Išorinis žiedas taip pat bus plonesnis, o trynį turėtų būti lengva atskirti nuo baltymo. Kuo mažiau apibrėžtas vidinis žiedas ir išorinis žiedas, tuo mažiau kiaušinis yra šviežias.

Pauostykite kiaušinį

Dažnai, kai jaučiamas sieros kvapas, nesvarbu, ar jis susijęs su kiaušiniais, ar ne, jis apibūdinamas kaip „supuvusio kiaušinio“ kvapas. Taip yra todėl, kad netinkami vartoti kiaušiniai skleidžia stiprų sieros kvapą. Jei kiaušinis tikrai pasenęs, tai galima užuosti per lukštą.

Įvertinkite kiaušinio lukštą

Šviežio kiaušinio lukštas yra sveikas, kietas, lygus, blizgantis, baltas, gelsvas ar rudos spalvos su rausvu atspalviu.

Jeigu kiaušinis supuvęs, jo lukštas tampa melsvai pilkšvas, gali atsirasti taškelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)