Šv. Velykos - tai laikas, kai vėl ramiai susės visa šeima prie bendro stalo, dalinsis savo džiaugsmais ir smagiais prisiminimais. Kad prie stalo bendrauti būtų dar smagiau, reikia pasirūpinti velykinio stalo puošimu. O jis iš ties gali būtų subtilus, elegantiškas, paprastas ir lengvas, o gal Jums artimas natūralus gamtos grožis. Apie tai ir pasikalbėkime....

„Delfi" dalijasi „Stalo studija" parengtu tekstu apie Velykų stalo puošimą.

Velykinis stalas ir namų interjeras

Puošiant velykinį stalą svarbu atsižvelgti ir koks Jūsų namų interjeras. Jeigu vyrauja skandinaviškas stilius - lengvai priderinsite tiek pastelinių, tiek ryškių ar natūralų spalvų, ar su gamtos motyvais, velykinį stalo dekorą.

Jeigu stalas gražus ir nesinori jo uždengti, tam puikiai pasitarnaus stalo takeliai ar stalo padėkliukai, suderinti su servetėlėmis ir žvakėmis.
Papuoštas stalas

Jeigu interjere vyrauja modernus stilius, kuriam būdinga neperkrauta erdvė, tai velykinio stalo dekoravimui puikiai tiks ryškesnės spalvos staltiesė, priderinta prie kitų valgomojo erdvės detalių. Servetėles ir žvakes rinkitės ramesnių spalvų, o gėlės gali atskleisti visą savo gamtos grožį.
Klasikinis stilius reikalauja puošnesnės staltiesės, elegantiškų servetėlių, sodrių žvakių žvakidėse. Ant velykinio stalo pamerkti vieną ar dvi didesnes gėlių puokštes su įkomponuotais kačiukais.
Papuoštas stalas

Art Deco ar industriniame stiliuje vyrauja daug natūralių detalių, keramikos, medžio, tai velykinio stalo grožį galite atskleisti dekoro paprastume. Svarbu tik spalviškai suderinti stalo tekstilę, o žvakės, indai ar velykinės dekoracijos tinkamos net iš močiutės spintos.
Jeigu naudojate šviesią ar visai baltą staltiesę, prie jos derinkite ryškesnius indus, bet ne baltus. Jeigu turimi indai irgi balti, tada naudokite ryškesnės spalvos stalo takelius. Taip pat ryškesniam velykinio stalo dekoravimui naudokite sodrios spalvos servetėles, žvakes ir gėles. Žalios, tamsiai samaninės, geltonos ar netgi bordo servetėlės su tokios pačios spalvos žvakėmis sukurs subtilų, gyvą velykinio stalo dekorą.
Papuoštas stalas

Go Green - natūralūs elementai ant stalo

Go Green vis labiau populiarėjanti interjero tendencija. Daug žalumos, gėlių raštų, velvetiniai ar veliūriniai baldai Jūsų interjere ir natūralūs elementai velykiniam stalo puošimui: ekologiškos servetėlės, medinės žvakidės ir laukų gėlės.

Kai norisi ant stalo žalumos, ją lengvai sukursite serviruodami stalą su Airlaid tekstile: takelis, servetėlės, įrankių dėkliukai. Jie gali būti žalios, rudos ar pilkos spalvos, arba visos derėti tarpusavyje. Žalios ar pilkos spalvos žvakės ramiu savo rusenimu sukurs jaukią namų aplinką. Pirmosios pavasario gėlės: pakalnutės, krokai ar snieguolės įneš gaivos gūsį ant velykinio stalo.
Papuoštas stalas

Nedidelės ir apgalvotos smulkmenos užpildys velykinį stalą

Velykinio stalo puošimui neapsiriksite panaudoję linines servetėles, kurias galite papuošti mediniais servetėlių žiedais - zuikiais. Lino spalva, mikštumas ir lengvumas sukurs jaukią stalo dekoro aplinką.

Iš augalinio pluošto - džiuto - megzti padėkliukai po lėkšte, medinės žvakidės ir zuikučiai iš šieno, sukurs vientisą natūralų stalo dekorą. Jeigu norisi stalą padegti staltiese ir išlaikyti natūralų stalo dekorą, tam rinkitės linines staltieses. Nereikėtų bijoti ryškesnių spalvų, juk pavasarį siejame su bundančia gamta, kuri įneša gaivių spalvų.

2020 metų spalva - klasikinė mėlyna.
Papuoštas stalas

Velykų dekoracijos - sukuria šventinę nuotaiką

Stalo serviravimo pabaigoje svarbiausi ir tradiciniai velykinio stalo atributai: kiaušiniai-margučiai, kiškučiai ar paukšteliai. Velykos yra pavasario šventė, tad ant velykinio stalo turi būti daugiau gėlių ir žalumos.

Prie kiaušinų stiprumo tikrinimo ir jų valgymo, velykinis stalas neapsieina ir be velykinės bobos, zuikio vyniotinio. Sumanios šeimininkės jau tuo pasirūpina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)