Penktadienio popietę Druskininkų kurorto centre pavyko pastebėti vos vieną kitą praeivį – poilsiautojų nėra, o druskininkiečiai klusniai vykdo visose skelbimų lentose iškabintus nurodymus nesibūriuoti viešose vietose ir dėvėti kaukes.

Kiek daugiau žmonių galima pastebėti prie Druskonio ežero ir Vijūnėlės parke. Mat čia jau skleidžiasi pirmieji narcizų žiedai. Dar kelios saulėtos dienos ir žydės visa narcizų jūra.

Pirmieji 130 tūkstančių narcizų Vijūnėlės parke buvo pasodinti 2011 m. rudenį, o dabar jų – apie pusė milijono. 2012 m. šalia pėsčiųjų tako, skiriančio Druskonio ežerą ir Vijūnėlės tvenkinį, pasodinta Bronislovo Lubio atminimui skirta japoniškų sakurų alėja. Jų pumpurai jau tuoj sprogs, o artimiausiomis dienomis medeliai turėtų pasidabinti įspūdingo grožio žiedais.

Parko takeliais reguliariai pravažiuojantis policijos patrulis stebi, ar žmonės nesibūriuoja daugiau kaip po du, įspėja laikytis karantino tvarkos. Kol kas daug pastangų jiems nereikia – iškylautojai skirstosi iš tolo pamatę pareigūnų automobilį.

Visi parke kalbinti vaikštinėtojai sakė esą Druskininkų gyventojai arba buvę druskininkiečiai, grįžę pas tėvus pasislėpti nuo koronaviruso epidemijos.

„Kasmet čia nusifotografuojam, kai pražysta narcizai. Šiemet dar anksti, bet po poros dienų vėl ateisiu, turėtų žydėti visi. Jei žmonių bus daug, tik trumpam, gal anksti ryte arba vakare, bet tradicijos pažeisti nenoriu. Ir taip visas gyvenimas dėl to karantino išsimušė iš vėžių“, – kalbėjo kūdikio vežimėlį stumianti druskininkietė Marija.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį, spaudos konferencijos metu kreipėsi į Lietuvos piliečius, prašydamas elgtis atsakingai.

„Lietuvoje yra paskelbtas karantinas ir yra paskelbtos sąlygos, kurių reikia laikytis“, – sakė A. Veryga. Jis pabrėžė, kad ir šiltą savaitgalį reikia laikytis karantino sąlygų. Tai padės užtikrinti policijos pajėgos: policija tikrai maksimaliai mobilizuojasi, teigė ministras ir pridūrė, kad šauliai talkins policijos pareigūnams viešose erdvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)