Vienas tradicinių Velykų patiekalų, patiekiamų Rusijoje – šventinis desertas „Pashka”. Tai piramidės formos sūrio desertas, kuris tradiciškai puošiamas riešutais ar gėlėmis, išdėliojant religinius simbolius.

Reikės:

500 g varškės

50 g džiovintų vaisių (gali būti abrikosų, spanguolių, razinų)

50 g luptų, smulkintų ir kepintų migdolų ar lazdynų riešutų

100 g sviesto

125 g cukraus

250 ml grietinėlės

3 kiaušinių trynių

1 citrinos žievelės

1 šaukštelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir pabrinkome. Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tuomet – su kiaušinių tryniais. Įberiame varškę ir išsukame viską iki vientisos, purios masės. Įpilame grietinėlę, džiovintus vaisius, tarkuotą citrinos žievelę, viską gerai išmaišome.

Nedidelio vazono vidų išklojame marle, į jį įpilame masę. Užlanksčius kraštus, paslegiame ir laikome vėsiai. Vazoną įstatome į indą, kad į jį nubėgtų skystis.

Praėjus parai, „Pashką“ galima patiekti papuoštą džiovintais vaisiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)