Vienas tradicinių Velykų patiekalų, patiekiamų Rusijoje – šventinis desertas „Pashka”. Tai piramidės formos sūrio desertas, kuris tradiciškai puošiamas riešutais ar gėlėmis, išdėliojant religinius simbolius.
Reikės:
500 g varškės
50 g džiovintų vaisių (gali būti abrikosų, spanguolių, razinų)
50 g luptų, smulkintų ir kepintų migdolų ar lazdynų riešutų
100 g sviesto
125 g cukraus
250 ml grietinėlės
3 kiaušinių trynių
1 citrinos žievelės
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir pabrinkome. Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tuomet – su kiaušinių tryniais. Įberiame varškę ir išsukame viską iki vientisos, purios masės. Įpilame grietinėlę, džiovintus vaisius, tarkuotą citrinos žievelę, viską gerai išmaišome.
Nedidelio vazono vidų išklojame marle, į jį įpilame masę. Užlanksčius kraštus, paslegiame ir laikome vėsiai. Vazoną įstatome į indą, kad į jį nubėgtų skystis.
Praėjus parai, „Pashką“ galima patiekti papuoštą džiovintais vaisiais.
Skanaus!