Reikės:

80 g sviesto

3 šaukšteliai kepimo miltelių

1,5 stiklinės virtų kopūstų

1 česnako

1 svogūno

1 stiklinė špinatų

3 virti kiaušiniai

3 stiklinės kvietinių miltų

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

100 g Parmezano sūrio

Druskos, pipirų

Kaip gaminti?

Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, sviestą ir šaukštelį druskos – tai bus pyrago tešla, į kurią vėliau dėsime įdarą. Suminkius tešlą, pusvalandžiui paliekame ją šaldytuve.

Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstus ir špinatus, tuomet juos susmulkiname. Į gilią keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką. Jiems apkepus, nuimti keptuvę nuo ugnies ir suberti į ją kopūstus, špinatus. Masę išmaišyti įberiant dar šiek tiek druskos ir pipirų – štai ir turime įdarą.

Kepimo formą patepame aliejumi ir išklojame plonu tešlos sluoksniu. Ant jo dedame įdaro sluoksnį, smulkintus virtus kiaušinius, tarkuotą sūrį – viską užklojame dar vienu tešlos sluoksniu.

Orkaitę įkaitiname iki 200oC, pyragą kepame apie pusvalandį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)