„Šiais metais mūsų Velykų medį ištiko nelaimė, bet jis bus papuoštas ir džiugins visą Lietuvą. Kitais metais švęsime šios tradicijos dešimtmetį, todėl vėl ieškosime būdų nustebinti Lietuvą, gal ir vėl rekordą kokį pasieksime“, – sakė Velykų medžio sumanytoja, Šeduvos lopšelio-darželio direktorė Daiva Staškūnienė. Paklausta apie rūpesčius, susijusius su tokio didelio medžio papuošimu, ji pasidžiaugė, kad rūpesčiai šie – malonūs, kad prisideda visa darželio bendruomenė: tėvai, auklėtojos, darbuotojai, Šeduvoje įsikūrusios įstaigos, darželio draugai iš viso pasaulio.

Kiekviena darželio grupė taip pat atsineš savo dekoruotus tuščiavidurius margučius, rašoma Radviliškio rajono savivaldybės pranešime spaudai. Šiai dienai ruošiamasi ilgai, nuo rudens pradžios renkami tuščiaviduriai kiaušiniai tiek darželio, tiek auklėtojų ir auklėtinių virtuvėse. Juos išpūsti gana sudėtinga, bet darželio atstovai tikina turintys slaptų metodų ir penkerius metus patirties. Vėliau juos dekoruoja visi darželio auklėtiniai, jų tėveliai, pedagogai.

„Taip, vargo daug, bet rezultatas atperka viską. Šeimos namuose, margindamos kiaušinius šiam medžiui, bendrauja, gilinasi į tradicijas, ieško kūrybinių sprendimų. Tai – ir meditacija, ir malonumas drauge. Ir darželyje edukacinė erdvė sukurta, šalia šio medžio darželio vaikai ir jų tėvai drauge su Baisogalos kultūros centro netradicine kapelija „Dainoriai“ mokosi liaudies žaidimų, dainų, ratelių, ridena margučius. Šiais metais vėl džiugina Šeduvos globos namų, Šeduvos gimnazijos, Šeduvos seniūnijos, Vėriškių bendruomenės indėlis, prisijungė ir Panevėžio kolegijos atstovai, Panevėžio miesto darželių pedagogai“, – sakė D. Staškūnienė.

Pasak direktorės, šiais metais margučių kolekcija labai smarkiai atnaujinta, mat pavasariniai vėjai ankstesniais metais apgandino nemažai margučių. Ant medžio tuoj bus kabinama labai daug naujų, spalvingų, įdomiomis ir įvairiomis technikomis dekoruotų kiaušinių: apmegztų, apnertų, apklijuotų karoliukais, padengtų spalvotais klijais, margintų dekupažo technika. Supsis ir keli stručio kiaušiniai, daug žąsies kiaušinių, kurie atrodo kaip meno kūriniai. Jų autorė – buvusi darželio darbuotoja Vestina Morkytė.

Planuojama, kad pristatymo dieną ant medžio pristatymo supsis daugiau nei 8 000 margučių.

Šeduvos Velykų medžio rekordas buvo užfiksuotas du kartus: 2013 ir 2015 metais. 2013 metais ant darželio kieme augančio Velykų medžio kabėjo 1 853 margučiai, 2015 metais – 3 345.

Renginys vyks 2019-04-15 (pirmadienį) 11 val. Šeduvos lopšelyje-darželyje (Šaltinio g. 7, Šeduva, Radviliškio r. sav.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)