Margučiai į šią vietą surieda iš viso Radviliškio rajono. Čia tradiciškai kuriamas Velykinių margučių parkas.

„Margučių parkas – Velykų šventės akcentas. Jame šeimos su mažais vaikais gali ateiti pasivaikščioti, pakalbėti apie margučių marginimo tradicijas, prasmę“, – sakė šio parko sumanytoja Elžbieta Karaliūtė, Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centro, įsikūrusio Pakiršinio dvare, direktorė.

Ji pasidžiaugė, kad Velykinių margučių parko idėja sulaukė palaikymo iš rajono bendruomenių, įmonių, įstaigų. Ypač E. Karaliūtė dėkinga Baisogalos seniūnijoje įsikūrusioms įstaigoms, organizacijoms, bendruomenėms, pavieniams asmenims, iš kurių šiais metais dar ir paraginimo kurti šventinę nuotaiką sulaukė.

Prie Velykinių margučių parko kūrimo šiais metais prisijungė ne tik įstaigos, bendruomenės, bet ir daug Radviliškio rajono šeimų, kurios sukūrė įvairiaspalvių margučių. Puošiant įspūdingo dydžio velykinius margučius, pravertė ne tik natūralios gamtos dovanos – medis, kankorėžiai, šiaudai, šakos, bet ir įvairūs daiktai: laikraščiai, plastikinės stiklinės. Šiais metais tai pat gausu ir naujokų, pirmą kartą dalyvaujančių šiame renginyje: Radviliškio lopšelio darželio „Kregždutė“ kolektyvas, Radviliškio rajono gausių šeimų asociacija „Šeimos židinys“ ir kt.

Į Velykinių margučių parką atvežta 80 netradicinių margučių iš beveik 30 rajono įstaigų, organizacijų, bendruomenių, įmonių.

Šeduvos lopšelis-darželis sukūrė spalvingą 2,5 metro aukščio margutį, į kurį įkišus galvą galimą ir fotografuotis. Didžiausias margutis parke – Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro atstovų iš medžio pagamintas trijų metrų milžinas. Spalvingiausias margutis „Vaikystė“ į parką atkeliavo iš Radviliškio lopšelio-darželio „Kregždutė“. Baisogalos „Imantų“ bendruomenė į parką atvežė tris didelius margučius. Vienas jų – iš antrinių žaliavų, plastikinių butelių kamštelių. Pasivaikščiojus parke galima pamatyti ir džinsinį, ir metalinį, ir odinį, ir traktoriumi vežamą, ir iš beržo šakų nupintą, ir tautine simbolika padabintą ir dar daug visokių gražių margučių.

Vieną didžiulį margutį šventės dalyviai čia pat ir „sudaužė“ – didžiulio kiaušinio formos tortą parko kūrėjams padovanojo Genutė Tavorenė iš Pakiršinio. Pasistiprinę šventės dalyviai sudalyvavo ir edukacinėje programoje „Marginu margutį“.

Velykinių margučių parkas Pakiršinio dvaro lankytojus džiugins nuo balandžio 10 d. iki balandžio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)