Jums reikės:

10 baltų kietai virtų kiaušinių,
1 raudonojo kopūsto,
1 šaukštelio baltojo acto,
maistinių aukso spalvos dažų,
teptuko arba seno dantų šepetėlio

Kaip dažyti:

Iš pradžių rupiai supjaustykite raudoną kopūstą. Sudėkite kopūsto gabalėlius į didelį puodą, įpilkite maždaug penkias stiklines vandens. Kai vanduo užvirs, tegu paverda 30–45 min. Paskui palaukite, kol kopūsto gabalėliai visiškai atvės, o tada nukoškite juos iš sultinio. Į kopūsto sultinį įpilkite 4 šaukštus baltojo acto.

Sudėkite virtus kiaušinius į gilų dubenį, užpilkite savo pasigamintais natūraliais dažais. Dažantis skystis turi visiškai apsemti kiaušinius, o kiaušiniai turi nesiliesti vienas su kitu. Bet mūsų dažai – violetiniai? Taip. Kantrybės. Palaukite valandą ir ims dėtis stebuklai.

Jei norite šviesesnio atspalvio, palaikykite kiaušinius dažančiame skystyje apie 1–2 val.
Kadangi kiaušinio dalis liečia indo dugną, maždaug kas pusvalandį kiaušinius apverskite.

Išėmę kiaušinius iš dažų po 1–2 val. pastebėsite, kad spalva labai blyški. Nesikrimskite – kiaušiniui džiūstant spalva ryškės, pasidarys žalsvesnė. Taip – dedasi stebuklai.

Dalį kiaušinių galite išimti pirmus, kitus – po trijų, dar kitus – po keturių valandų, tada turėsite kelių atspalvių velykinių kiaušinių. Jei norite palikti kiaušinius dažuose nakčiai, įdėkite su visu indu ir dažais į šaldytuvą.

Kai kiaušiniai visiškai išdžius, galite tokius ir palikti. Kitas variantas – papuošti auksinių valgomųjų dažų taškeliais.

Paklokite ant stalo kelis sluoksnius popierinių rankšluosčių, sudėkite kiaušinius. Pamirkykite teptuką ar seną dantų šepetėlį į auksinius dažus ir apšlakstykite kiaušinius. Kai dažai nudžius, apverskite kiaušinius ir apšlakstykite kitą pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)