Jums reikės:

2 stiklinės miltų ir dar šiek tiek pabarstymui,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis valgomosios sodos,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelis džiovintų krapų,
5 šaukštai sušaldyto nesūdyto sviesto (supjaustyti kubeliais),
100 g aštraus čederio (sutarkuoti rupia tarka),
3/4 stiklinės pasukų,
2 šaukštai riebios grietinėlės,
220 g virto kumpio, pjaustyto plonomis riekelėmis,
pora saujų jaunų garžgarsčių.

Produktai padažui su krienais:

300 ml grietinės,
1 marinuotas agurkas (supjaustyti riekelėmis),
1 šaukštelis smulkintų peletrūnų,
1 šaukštelis sutarkuotų krienų.

Produktai garstyčioms su abrikosais:

160 abrikosų džemo,
2 šaukštai garstyčių (su nesmulkintais grūdeliais),
1 šaukštas garstyčių,
2 laiškiniai svogūnai (susmulkinti).

Kaip gaminti:

1.Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelis, sodą, druską ir pipirus. Su miltų mase sutrinkite sviestą, kad susiformuotų trupiniai, suberkite krapus ir 80 g tarkuoto čederio. Su šakute įmaišykite pasukas ir suformuokite purią tešlą.

3. Miltais pabarstykite stalą, uždėkite tešlą, kiek paminkykite. Suformuokite iš tešlos stačiakampį, sulenkite perpus, pasukite 90 laipsnių kampu, vėl sulenkite, pasukite – ir taip darykite keturis kartus. Kai paskutinį kartą sulenksite, tešlos lakštas turi būti apie 1,20 cm storio. Su puodeliu ar stikline išpjaukite iš tešlos lakšto apskritimus ir sudėkite į kepimo skardą. Tešlos gabalėlius, likusius išpjausčius apskritimus, irgi sudėkite į kepimo skardą. Apskritimus ir tešlos gabalėlius aptepkite grietinėle, apibarstykite likusiu čederiu. Kepkite, kol kepiniai įgaus gelsvai rusvą atspalvį, apie 15–18 min.

4. Pasigaminkite krienų padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite grietinę, agurkų gabalėlius, peletrūną ir tarkuotą ridiko šaukštelį.

5. Pasigaminkite garstyčių padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite abrikosų džemą, garstyčia ir svogūnų laiškus.

6. Pagaminkite suvožtinius su kumpiu, garžgarstėmis. Valgykite su padažais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)