Daugybę būdų, kaip tai padaryti, galima rasti internete, tačiau dažnai marginimas atrodo daug paprastesnis procesas, kai tereikia stebėti jį ekrane, o ne bandyti patiems.

DELFI nusprendė išmėginti kelis būdus, kurie nereikalauja nei daug laiko, nei daug priemonių. Šį kartą kiaušinius spalvinome ryžiais.

Procesas

Norint numarginti kiaušinius ryžiais jums reikės: virtų kiaušinių baltu lukštu, bet kokių ryžių, maistinių dažų, acto ir indelio (tinka ir maišelis) kiaušiniui marginti.

Šį kartą pasirinkome natūralius maistinius dažus, kurių galima rasti visose didesnėse maisto prekių parduotuvėse. Visos priemonės kainavo mažiau nei keturis eurus.

Į indelį (arba maišelį) įberkite sausų, nevirtų ryžių ir į juos įlašinkite kelis lašus maistinių dažų.

Ryžius sumaišykite su dažais.

Įpilkite kelis šaukštelius acto (4 arbatinius šaukštelius).

Įdėkite kiaušinį ir pridengę ranka indą (arba užspaudę maišelį) pavartykite kelis kartus.


Rezultatas

Dažai labai greitai prilipo prie kiaušinio lukšto ir nuspalvino jį, labai greitai išdžiūvo. Tačiau maistiniai dažai, net ir įpylus acto, nusivalo su drėgna šluoste. Patikrinus po valandos jie vis dar lengvai nusivalė, visgi atrodo gražiai ir marginti tokiu būdu buvo labai greitas ir lengvas darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)