Jei savo dar nesate bandę šio kvapnaus sodraus skonio troškinio, šv. Velykos tam tiesiog ideali proga, rašo www.beefandlamb.com.

Jums reikės:

• 1,5 kilogramo jautienos filė;
• 4 petražolių šakelių;
• Poros lauro lapelių;
• Dviejų taurių raudonojo vyno;
• Jautienos sultinio kubelio;
• Valgomojo šaukšto miltų;
• Poros valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 30 gramų sviesto;
• Maždaug 280 gramų nuluptų svogūnėlių arba didesnių pusžiedžiais pjaustytų svogūnų;
• 200 gramų nuvalytų pievagrybių kepurėlių;
• 250 gramų plonomis juostelėmis pjaustytos šoninės
• Stiklinės vandens;

Gaminimas:

1) Jautieną supjaustykite 2,5-3 centimetrų kubeliais ir suberkite į didelį dubenį. Pagardinkite smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir lauro lapeliais, užpilkite vynu. Kelioms valandoms mėsą palikite šaldytuve (jei leidžia galimybės, būtų idealu leisti mėsai marinuotis per naktį).

2) Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Nusunkite marinuotą jautieną – marinato jokiais būdais neišpilkite, jo dar prireiks. Nusausinkite jautienos kubelius popieriniu rankšluosčiu. Ant vidutinės kaitros ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą. Apkeptą jautieną užliekite vyno ir žolelių marinatu ir pagal instrukciją vandenyje ištirpintu jautienos sultinio kubeliu, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite – toliau viskas keliauja į troškinimui skirtą indą (idealiausiai tinka sunkus metalinis (špižinis) puodas).

3) Troškinimo indą uždenkite ir pašaukite į orkaitę. Kas 40 minučių gerai išmaišykite, jei reikia, įpilkite vandens – visi ingredientai privalo būti apsemti. Troškinkite, kol mėsa beveik suminkštės (apie 80 minučių).

4) Į nedidelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, ištirpinkite sviestą – pats metas imtis svogūnų. Juos ant silpnos ugnies kepkite apie 10 minučių ar kol įgaus auksinį atspalvį. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Svieste apkepkite pievagrybius, juos taip pat atidėkite į šalį. Į keptuvę keliauja šoninės juostelės, jas kepkite tol, kol taps traškios. Atgal į keptuvę sudėkite svogūnus ir pievagrybius, viską gerai sumaišykite ir perkelkite į troškinimo indą su jautiena. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 20-30 minučių arba kol jautiena taps minkšta. Šventinis troškinys paruoštas. Jį siūloma pateikti su bulvių koše. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)