Pateikiame tris nesudėtingus desertus, kurie ant Velykų stalo ne tik džiugins akį, bet ir ilgai neužsibus.

Tiramisu

Itališkas desertas Tiramisu gali būti ruošiamas keliais skirtingais būdais. Tačiau šį kartą receptų kūrėja ir kulinarė siūlo pasigaminti tradicinį šio saldėsio variantą.

8 porcijoms reikės:

4 kiaušinių
250 g maskarponės
4 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
400 g sausainių „damų pirštelių“ (angl. k. Ladyfingers)
400 ml šaltos espreso arba stiprios plikytos kavos
30 g tarkuoto juodojo šokolado

Gaminimas:

1. Gerai nuplaukite kiaušinius, nusausinkite, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Maskarponę išplakite dubenyje su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Išplakite iki putų baltymus ir įmaišykite į maskarponės masę.

2. Merkite po vieną sausainį į kavą ir ištraukite beveik tą pačią sekundę - negalima leisti jiems ištežti! Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite antrą sluoksnį sausainių ir kremo.

3. Ant viršaus užbarstykite šokolado. Paruoštą tiramisu per naktį laikykite šaldytuve.

Tiramisu

Šokoladiniai keksiukai su uogomis

Šokoladiniams keksiukams atsispirti itin sunku, o jei jie dar ir su uogomis – abejingų tikrai neliks.

Keksiukams reikės:

150 g sviesto
100 g cukraus
1 žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
100 g šokolado
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto kakavos (99 proc.)

Papuošti:
100 g juodojo šokolado
1 saujos sezoninių uogų
1 šaukšto cukraus miltelių

Gaminimas:

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų „Fariną“ ir druską ištrinkite iki purumo. Įmaišykite po vieną trynius, ištirpintą šokoladą, miltus, kepimo miltelius, kakavą. Gale – iki putų išplaktus baltymus.

2. Masę išpilstykite į keksiukų formą ir kepkite 160 °C orkaitėje apie 30 min.

3. Šokoladą ištirpinkite, į jį mirkykite pusės atvėsusių keksiukų viršūnes ir ant viršaus sudėkite vandenyje pamirkytas bei cukruje pavoliotas uogas. Likusius keksiukus pabarstykite cukraus milteliais.

Ypatingi šokoladiniai keksiukai

Mielinė Velykų boba

Tradicinė Velykų boba kiekvienos šeimininkės gali būti interpretuojama skirtingai. Šiemet ant Velykų stalo siūlome patiekti švelnų citrinos poskonį turintį variantą.

6-8 porcijoms reikės:

130 ml pieno
60 g šlapių mielių
600 g kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
160 g cukraus
10 kiaušinių trynių
1 citrinos žievelė (plonai nutarkuota)
1 šaukštelis vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml ištirpinto sviesto
5 šaukštai auksaspalvio sirupo

Gaminimas:

1. Drungname piene išmaišykite mieles ir 200 g miltų. Kai masė pakils, įberkite į ją druską ir išplakite. Į šią masę įmaišykite iki purumo su cukrumi išplaktus trynius, citrinos žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai miltus. Gautą tešlą suminkykite, įmaišykite į ją ištirpintą sviestą ir palikite pakilti dar kartą.

2. Kepimo skardos vidų patepkite sviestu ir vos pabarstykite miltais. Tada sudėkite tešlą į formą – užpildykite trečdalį jos ir vėl palikite kilti.

3. Kai kildama tešla užpildys du trečdalius formos, pašaukite ją į 160 °C orkaitės žemiausią lentyną ir kepkite maždaug 30-35 min. Iškeptą pyragą apliekite auksaspalviu sirupu.

Mielinė Velykų boba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją