Taigi šį kartą Velykų stalo puošmenai marginti siūlomas paslaptingasis ingredientas yra kinrožių arbata. Pasirodo, šis sodriai raudonas gėrimas kiaušinius nudažo tamsiai mėlynai iki juodumo ir paverčia „sunkiais“, lyg šie taptų akmeniniai. Padėti greta tradiciniais būdais nudažytų margučių jie tikrai išsiskirs savo originalumu.

Margučių dažymas kinrožių arbata

Viskas, ko jums reikės, tai:

  • kiaušiniai
  • actas
  • kinrožių arbata

Kinrožių arbata dažant balto lukšto kiaušinius efektas turėtų būti dar ryškesnis, tačiau jei tokių parduotuvėje ir nerasite – ne bėda. Galite išmėginti vieną triuką ir kiaušinius rudu lukštu pašviesinti. Viskas labai paprasta – pamerkite juos paprasčiausiame baltame acte maždaug 5 minutėms ir ištraukę švelniai nuvalykite servetėle ar šluoste.

Acte pamirkyti kiaušiniai pabąla

Šioje nuotraukoje matyti kiaušinių balinimo rezultatas – kairėje pusėje rudo lukšto kiaušiniai, šviesinti acte.

Acte pamirkyti kiaušiniai pabąla

Kiaušinius balinti acte galima tiek žalius, tiek jau išvirtus.

Kitas žingsnis – paruošti arbatą. Tiesiog užpilkite džiovintus kinrožių žiedus verdančiu vandeniu, į arbatą šliūkštelėkite šlakelį acto, o tada sumerkite virtus kiaušinius. Štai ir viskas, belieka tik laukti.

Margučių dažymas kinrožių arbata

Spalvos intensyvumas priklausys nuo to, kiek laiko kiaušiniai išbus tirpale. Margučiai nuotraukose kinrožių arbatoje mirkyti per naktį.

Margučių dažymas kinrožių arbata
Margučių dažymas kinrožių arbata
Smagių ir spalvingų šv. Velykų!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją