Greta jau senai tiksliai žinojo, ko nori, todėl rinkdamasi studijas per daug nedvejojo ir įstojo į interjero dizainą.

„Nuo pat mažumės man patiko kažką kurti, dėlioti, taigi, tas apsisprendimas buvo gana lengvas. O studijuoti sekėsi kaip ir kiekvienam studentui, kartais prasčiau, kartais sunkiau, bet sėkmingai jas baigiau“, – juokiasi pašnekovė.

Ji pasakoja iš pradžių dirbusi pagal specialybę, tačiau po kelių mėnesių suprato, kad šis kelias nėra skirtas jai, todėl darbą paliko.

„Supratau, kad turėčiau dirbti pati sau, o ne kitiems. Mano vizijos turėtų būti skirtos klientams ir sau, o ne direktoriui. Kai atsiras tokia galimybė, tada ir grįšiu prie šios interjero dizaino“, – pasakoja Greta.

Metusi darbą pašnekovė tikėjosi ramiai atostogauti, tačiau viskas susiklostė ne taip, kaip ji planavo.

„Mano istorija yra visai kitokia nei daugumos. Dabar turimas darbas nėra kaip pajamų šaltinis, jis skirtas tik tam, kad galėčiau kažkur nukreipti mintis. Mano antroji pusė išvyko dirbti ir užsidirbti į užsienį, o man buvo sunku susitaikyti su ta mintimi“, – priežastį, kodėl susirado sezoninį darbą įvardijo Greta.

Paklausta, kodėl tiesiog neišvyko kartu, pašnekovė tikino, kad jai labai patinka Lietuvoje ir savo ateitį mato tik čia, nes šalia yra šeima ir artimieji.

„Be to, mano antroji pusė bando ten, užsidirba pirmai investicijai ir mes vis tiek norime kelti ekonomiką Lietuvoje. Buvo taip, kad jis gavo gerą galimybę, o viską, ką užsidirbs, parsiveš į Lietuvą. Kai vaikinas grįš, tada kursim savo, tai, kas susiję su mano specialybe“, – sako Greta.

Padeda užsimiršti

Šiuo metu mergina tikina dirbanti draugiškame kolektyve elektronikos montuotoja – surinkinėja įvairias detales ir pati juokiasi, kad plačiau paaiškinti tai, ką daro, be specialaus išsilavinimo negali.
Mikroschemų gamykla Kinijoje.

„Bet tas krapštymasis visas 8 valandas leidžia užsimiršti, nėra laiko galvoti ir prisiminimais grįžti kažkur. Todėl ir norėjau tokios darbo specifikos. Tai labai padeda pasimiršti ir bent jau 8 val. per dieną mintimis klajoti ne ten, kur prisiminimais grįžti į gražias akimirkas, o apie darbinius reikalus, kylančias problemas ar tiesiog taip ilgai besitęsiantį laiką iki pertraukėles.

Todėl, šis įdarbinimas buvo pats svarbiausias, kuris padėjo ne tik finansiniu klausimu, kuris šioje istorijoje nedominuoja, tačiau labiausiai padeda susitaikyti su laiku. Bent jau 8 val. paroje mintys yra ten, kur nesidaro liūdna ir nostalgiška“, – atvirai pasakoja Greta.

Pašnekovė priduria, kad pati darbo paieška buvo be galo paprasta, užteko nusiųsti savo gyvenimo aprašymą į laikinojo įdarbinimo agentūrą, o jau netrukus sulaukė skambučio ir pasiūlymo dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)