Specialiame DELFI kartu su Švietimo ir mokslo ministerija rengiamame projekte bus gvildenamos švietimo aktualijos, aptariamos mokytojų ir mokinių galimybės, tačiau svarbiausia – bus išrinkti mokinių meilę pelnę tautos mokytojai.

Tokie rinkimai Lietuvoje vyksta pirmą kartą. Mokytojai už savo profesinę veiklą kiekvienais metais sulaukia įvertinimo iš įvairių valstybinių institucijų ir politikų, tačiau nebuvo skelbiamas joks neoficialus įvertinimas, kai savo žodį gali tarti visuomenė – esami ir buvę mokiniai.

Kad būtų išrinktas tautos mokytojas, DELFI sukūrė specialią aplikaciją, leidžiančią visiems esamiems ir buvusiems mokiniams siūlyti savo mokytojus nominacijai ir už juos balsuoti. Ją galite rasti čia.

„Man pasisekė: mane nuo pat pradinių klasių lydėjo puikūs mokytojai. Tikrai ne visi buvo tokie, bet geriausius atsimenu lig šiol. Ir tai yra daug daugiau nei konkretaus dalyko išmokymas. Jie mokė elgtis, bendrauti, būti suaugusiųjų pasaulyje, skiepijo vertybes, laiku pasiūlydavo gerų knygų. Žodžiu, labai prisidėjo, kad pavirsčiau tuo, kuo esu dabar. Neabejoju, kad ir jūs turėjote tokių mokytojų, kviečiu juos prisiminti ir nominuoti!“ - prisiminti savo mokytojus kviečia portalo DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė taip pat akcentuoja, kad mokytojo svarba šiuolaikinėje visuomenėje yra didžiulė. Kaip tik todėl ji siūlo įvertinti pedagogų darbą ir padėkoti už tai, ką jie daro.

„Lietuvos mokyklose kasmet dirba apie 30 tūkstančių pedagogų. Visi jie palieka pėdsaką savo mokinių gyvenime, kai kuriuos ir po daugelio metų vadiname mūsų gyvenimo mokytojais, pasakojame apie juos kitiems. Šis projektas – galimybė kiekvienam padėkoti savo patiems mylimiausiems, geriausiems mokytojams už jų atsidavimą, už patarimus, už pagalbos ranką, už viską, ką gali jaunam žmogui duoti tikras, per gyvenimą vedantis mokytojas“, - sako A. Pitrėnienė.

Rinkimai vyks iki Tarptautinės mokytojo dienos, spalio 5 d.

Kaip nominuoti mokytoją? Į specialiai sukurtą aplikaciją DELFI skaitytojai turi įkelti savo siūlomo mokytojo (gali būti dabar dirbantis ar anksčiau mokęs pedagogas) nuotrauką, užpildyti privalomus registracijos laukelius. Trumpai parašyti, kodėl siūlomas mokytojas yra nominuojamas tautos mokytojo rinkimuose.

DELFI konkurse yra trys tautos mokytojo nominacijos. Nugalėtojus balsuodami išrinks skaitytojai. Daugiausiai balsų surinkę mokytojai bus apdovanoti. Jiems atiteks el. knygų skaityklės arba planšetiniai įrenginiai (vertė po 200 Eur).

Mokytoją nominuoti galite čia.

Jeigu pateiktame sąraše nerandate savo mokyklos, kreipkitės el. paštu konkursas@delfi.lt. Tokiu atveju mokyklų sąrašas bus papildytas ir galėsite nominuoti savo mokytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)