Orkaitėje keptas kiaušinis tikriausiai pretenduoja tapti pusryčiais, kurių maistingumo, kainos ir paruošimui sugaišto laiko santykis yra palankiausias skubančiam ir taupančiam žmogui. Tad prisiminkite ši triuką tą dieną, kai jūsų lauks didelis stresas ir daug darbo, kuriam reikės daug energijos, bet laiko ir apetito bus nedaug.

Atsikėlus ryte, tereikia įkaitinti orkaitę, įmušti porą kiaušinių į keksiukų formeles ir palikti kepti 10 minučių. Viskas, jūsų gaminimo pastangos ties čia ir baigėsi. Kol kiaušiniai kepa, apsirengiate ir spėjate atlikti higienos ar makiažo ritualus.

Kai skimbteli orkaitės skambutis, jūsų jau laukia šilti ir maistingi pusryčiai, kuriuos įveiksite vos keliais kąsniais, belieka tik sukramtyti.

Dar vienas taip paruoštų kiaušinių privalumas – jiems pagaminti nereikia aliejaus. Skubant ir neturint apetito, puikiausiai tinka ir kiaušiniai be jokių priedų, bet jei vis tik turite dar minutėlę pagardinti kiaušinius mėsos ar saulėje džiovintų pomidorų gabalėliais – tuo gardžiau.

Kodėl pusryčiams – kiaušiniai?

Apie tai, kodėl pusryčiams verta rinktis kiaušinius, „Delfi“ neseniai kalbino Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės gydytoją dietologę Daivą Pipiraitę-Lazarevičienę.

Ji pažymėjo, kad kiaušinyje yra visos nepakeičiamos amino rūgštys – tokios, kurių negamina mūsų organizmas ir kurios yra labai svarbios pilnavertei baltymų sintezei organizme.

„Kiaušinyje yra B grupės vitaminų, kurie itin svarbūs optimaliai smegenų funkcijai ir nervinės sistemos veiklai, vitamino A – jis reikalingas mūsų akims, vitamino D, siejamo su geru imunitetu, žarnyno sveikata bei kaulų tvirtumu, ir antioksidantų. Kiaušinis taip pat yra ir mineralų šaltinis – jame gausu seleno, fosforo, cinko, geležies, kalcio“, – kiaušinio maistinę vertę giria gydytoja dietologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)