Kauno miesto savivaldybės tarybos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pranešime žiniasklaidai siūlo Kauno miesto kalėdinės eglutės ir Rotušės aikštės papuošimui skirtus 160 tūkst. eurų paaukoti paramą Ukrainai teikiančioms organizacijoms. TS-LKD frakcijos nuomone, atsižvelgiant į aplinkybes, jog vykstant karui Ukrainoje, šventės mieste gali būti ir kuklesnės, o svarbiau šiuo kritiniu momentu palaikyti brolišką ukrainiečių tautą.

Šiuo viešu siūlymu frakcija kreipiasi į Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį ir tikisi mero pritarimo kalėdinei eglei skirtas lėšas paaukoti karo baisumus kenčiančiai Ukrainai.

„Prašome miesto vadovų įvertinti neeilines aplinkybes ir šventes mieste pasitikti kukliau, o didžiąją dalį lėšų skirtų Kauno kalėdinei eglei bei papuošimams skirti kaip paramą Ukrainai. Taip Kaunas parodytų savo palaikymo ženklą karo niokojamai Ukrainai“, – pranešime žiniasklaidai teigė Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Paulius Lukševičius.

Pasak P. Lukševičiaus, šio pasiūlymo įgyvendinimas taip pat būtų puiki proga parodyti pavyzdį sostinei, kuri šiuo metu yra įstrigusi diskusijose dėl Kalėdų eglės likimo.

Neatidėliotinas sprendimas visas kalėdinei eglei skirtas lėšas paaukoti karo kankinamai Ukrainai būtų pavyzdys ir kitoms Lietuvos savivaldybėms pasekti Kauno pavyzdžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)