Tiems, kurie turi laiko ir noro skaityti, knygos – puikus pabėgimas nuo realybės. Visgi, skirtingiems žmonėms šiuo metu reikia ir skirtingų knygų, „The Washington Post“ skelbia dešimt skaitytojų tipų karantino metu:

1. Dirbantys tėvai, kurie staiga tapo namų šeimininkėmis ir šeimininkais. Gerai, jei pavyksta perskaityti bent kelias naujienas prieš užmiegant... Tokie „skaitytojai“ norėtų paskaityti daugiau, tačiau jų dienos ir taip pilnos įvairiausių veiklų. Sprendimas? Skaitykite trumpas istorijas, gerai būtų, jei jos būtų ir juokingos.

2. Skaitytojai, ieškantys gilesnės prasmės ir mistinių sutapimų. Sylvia Browne savo knygoje „Amžių pabaiga“ rašė, jog 2020-aisiais po pasaulį pasklis liga. Šia knygos ištrauka Twiteryje pasidalijo ir pati Kim Kardashian, o tai sukėlė tikrą knygos pirkimo bangą.

3. Norintys pabėgti į fantazijų pasaulį. Tokie skaitytojai griebiasi fantastinių knygų ir apsigyvena, pavyzdžiui... Narnijoje.

4. Mažylių tėvai, kurie vėl ir vėl skaito tas pačias vaikiškas knygas.
Šie skaitytojai, ko gero, nekantrauja, kol galės paskaityti ką nors naujo.

5. Skaitytojai, kurie stengiasi kasdien padaryti kuo daugiau ir išmokti naujų dalykų. Šie žmonės po karantino bus dar geresnėmis savo versijomis.

Skaitymas su vaiku

6. „Netflix“ entuziastai, kurie peržiūrėję visus populiariausius serialus dabar skaito knygas, pagal kurias jie pastatyti. Ar jau skaitėte „Sostų karus“?

7. Sportininkai, kurie ėmėsi skaityti apie sportą. Pavyzdžiui, Randy Roberts ir Johny Smith knygą „War Fever“, kurioje nagrinėjama, kaip beisbolą paveikė paskutinė šalies pandemija.

8. Skaitytojai, kuriems būtina užsidėti varnelę, jog perskaitė tam tikras knygas. Šie skaitytojai grįžta net prie klasikos, kurią reikėjo perskaityti jau mokykloje.

9. Besikarantinuojantys vieni – ieško jaudinančių romanų. Išsiilgus žmogiško kontakto – norisi jį patirti bent knygose.

10. „Mazochistai“, pasineriantys į mokslinę fantastiką apie pandemiją. Tokios knygos baugina, tačiau sunku jas padėti į šalį, juk kai kurie įvykiai – tarsi dabartinės realybės aprašymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)